atacul terorist de la Bruxelles Abdessalem Lassoued Nationala Belgiei nationala Suediei preliminarii euro 2024 EURO 2024

NEWS ALERT Atacatorul de la Bruxelles a fost ucis! Motivul pentru care simpatizantul ISIS i-a omorât pe cei doi suporteri ai naționalei Suediei

Partida Belgia - Suedia din preliminariile Euro 2024 a fost suspendată la pauză ca urmare a atacului terorist.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Octombrie 2023, 12:16
Data actualizarii: Marti 17 Octombrie 2023, 12:25

Ministrul de interne belgian Annelies Verlinden a confirmat moartea atacatorului de la Bruxelles, Abdessalem Lassoued, în urma unui schimb de focuri cu poliția.

Criminalul a strigat ”Allahu akbar” în momentul în care i-a ucis pe cei doi suporteri ai naționalei Suediei: simpatizantul ISIS a urmărit special să ucidă cetățeni suedezi drept ”răzbunare” pentru arderile Coranului din acest an în țara nordică.

Imediat după atac, ”un video de revendicare a fost difuzat, în care bărbatul declară că a ucis trei suedezi”, a anunţat marţi procuroul federal.

”În altă înregistrare video filmată înaintea atentatului, acelaşi individ apare purtând o cagulă şi declară că «cartea lui Allah este o linie roşie pentru care se sacrifică»”, a precizat procurorul.

El se referea cel mai probabil la exemplare de Coran arse în Suedia în ultimele luni.

Cine este Abdesalem Lassued

Suspectul - Abdesalem L.. (n.r. - Abdessalem Lassued) - a fugit la locul faptei.

Este vorba despre un tunisian, în vârstă de 45 de ani, un migrant fără acte, cunoscut poliţiei belgiene.

Însă nu s-a descoperit ”niciun indiciu concret de radicalizare”, în pofida unei semnalări, în 2016, a recunoscut procurorul federal.

Nivelul alertei teroriste a fost ridicat la 4 în capitala belgiană, cel mai ridicat, implicând o prezenţă consolidată a poliţiei”, a anunţat premierul Alexander de Croo, conform news.ro.

Parchetul federal, însărcinat cu dosare de terorism, a fost însărcinat cu ancheta.

Cei 35.000 de spectatori care asistau la meciul de fotbal Belgia-Suedia, întrerupt după atac, au părăsit stadionul luni seara, după ce au fost blocaţi pe stadion. Suporterii suedezi au fost conduşi la aeroport sub escorta poliţiei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!