Edi Iordănescu îl titularizează în premieră la EURO în partida România - Olanda? Fotbalistul care poate intra din primul minut

edi iordanescu Deian Sorescu prim 11 Romania - Olanda EURO 2024 Edi Iordănescu / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Iulie 2024, 12:19
Data actualizarii: Marti 02 Iulie 2024, 12:40

România - Olanda e azi, ora 19:00, LIVE pe Pro TV și pe VOYO. 

Naționala României se pregătește să întâlnească Olanda în optimile de finală ale EURO 2024, iar fostul fundaș al echipei naționale, Dorin Goian, este optimist în privința șanselor tricolorilor. A vorbit despre potențialul echipei antrenate de Edward Iordănescu și anticipează că România ar putea ajunge până în faza sferturilor de finală.

Fostul fotbalist este încrezător că va putea învinge formația lui Iordănescu în duelul cu Olanda, el aducând celebra victorie contra selecționatei care mai e cunoscută ca Țările de Jos în urmă cu mai mulți ani, la Constanța, după un gol marcat pe o ploaie teribilă.

  • Edi Iordănescu / Foto - Getty Images

Dorin Goian, de părere că Deian Sorescu va juca în locul lui Nicușor Bancu în România - Olanda

Dorin Goian a rămas plăcut surprins de entuziasmul și numărul mare de fani români prezenți la meciuri și a remarcat atmosfera vibrantă creată de aceștia. Însă, referitor la cine îi va lua locul lui Nicușor Bancu în primul 11 al partidei cu Olanda, fundașul Universității Craiova fiind suspendat, Goian l-a numit de Deian Sorescu.

Fostul apărător crede că Edward Iordănescu va miza pe acesta în detrimentul altor soluții pe care le-ar mai avea în zona fundașului stânga, iar un argument este capacitatea de efort a lui Deian Sorescu.

”Eu aş începe cu Sorescu, pentru că are şi o capacitate de efort mai mare decât Mogoş. Cred că aportul lui ofensiv este de asemenea mai ridicat. 

La cum am văzut echipa naţională a Olandei, că are şi ea destule probleme în defensivă, trebuie să abordăm cu mult curaj atunci când avem ocazia în anumite momente din joc”, a declarat Dorin Goian pentru Prima Sport.

Dorin Goian, încrezător că România poate face un EURO de vis

După debutul EURO 2024, Dorin Goian a lăudat performanțele defensive ale echipei naționale și a evidențiat prestațiile excelente ale lui Radu Drăgușin și Andrei Burcă din meciul împotriva Ucrainei. Fostul fundaș considera de atunci că România are potențialul de a progresa din grupe și chiar de a ajunge în sferturile de finală.

Goian a încurajat echipa să joace cu sufletul și s-a arătat mulțumit de spiritul de luptă al tricolorilor și determinarea lor de a face o figură frumoasă la acest turneu.

Campionatul European din Germania 2024, este transmis în exclusivitate de Pro TV, Pro Arena și Voyo, în perioada 14 iunie - 14 iulie. Cele mai importante faze ale competiției vor putea fi revăzute pe site-ul sport.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!