Din tribună, pe teren la EURO 2024! Cine poate fi surpriza din lotul lui Edi Iordănescu 

bogdan racovitan Echipa Nationala edi iordanescu EURO 2024 rakow EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 Aprilie 2024, 18:57
Data actualizarii: Vineri 05 Aprilie 2024, 18:57

Edi Iordănescu trebuie să anunțe lotul final al României pentru EURO 2024 până pe 7 iunie. O săptămână mai târziu va debuta turneul final din Germania la care tricolorii vor înfrunta Ucraina, Belgia și Slovacia.

Unul dintre numele surprinzătoare care pot apărea în lotul României este cel al lui Bogdan Racovițan (23 de ani). Stoperul lui Rakow a debutat la prima reprezentativă în amicalul cu Irlanda de Nord (1-1), când a prins aproximativ 20 de minute, iar acum spune că a primit încurajări din partea lui Edi Iordănescu, care îl fac să viseze că va putea merge și în Germania.

Bogdan Racovițan: "Am văzut de pe stadion România la EURO 2008 și EURO 2016. Obiectivul e să particip la EURO 2024"

Racovițan, născut și crescut în Franța, la Dijon, a acordat un interviu în presa din Hexagon după debutul la naționala României. Stoperul care a jucat în Liga 1 doar la FC Botoșani, timp de un an, povestește că i-a urmărit pe tricolori de pe stadion la EURO 2008 și EURO 2016.

"Debutul la naționala României a fost un moment pe care îl așteptam de multă vreme și pentru care am muncit. Bineînțeles, a fost presiune pe mine, mi-am dorit să arăt bine pe teren. Nu mi-a fost ușor, având în vedere că am intrat pe parcurs și evoluez pe poziția de fundaș central. Chiar dacă a fost doar un meci amical, la națională e diferit, toate partidele contează. E mereu un vis să joci pentru echipa națională. Întreaga mea familie a fost mândră.

Selecționerul mi-a spus că are încredere în mine și că știe că mă așteaptă un viitor frumos. Mi-a transmis că nu are nicio îndoială în privința calităților mele.

Participarea la EURO 2024 este cu siguranță un obiectiv pentru mine în acest sezon, însă sunt conștient că va fi complicat, având în vedere că lotul va fi limitat la 23 de jucători.

Îmi aduc aminte că am văzut de pe stadion meciul România - Franța, de la EURO 2008, și România - Elveția, pe Parc des Princes, la EURO 2016. Unii dintre actualii mei colegi jucau atunci, iar acum joc eu alături de ei. De aceea trebuie să crezi mereu în visul tău.

Sunt foarte fericit, nu vreau să mă opresc aici. Am văzut ce înseamnă cel mai înalt nivel și vreau să cresc. De când am plecat de la Dijon am evoluat constant și doresc să continui acest progres", a spus Bogdan Racovițan, pentru Le Bien Public.

  • Racovițan a crescut la Dijon, fiind căpitan la grupele de juniori. Nu a apucat să debuteze la prima echipă, iar în ianuarie 2021 era transferat de FC Botoșani.
  • După doar un an, Racovițan a fost vândut la Rakow, pentru 600.000 de euro.
  • Titular obișnuit la Rakow, Racovițan are deja trei trofee în Polonia - titlul, Cupa și Supercupa, iar în acest sezon a jucat în preliminariile Champions League și grupele Europa League

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!