Jurgen Klinsmann Carlos Queiroz Cupa Mondiala Iran CM 2022

Selecționerul Iranului cere demisia lui Jurgen Klinsmann din cadrul FIFA: "Au lucrat arbitrul / Îl învit în cantonamentul nostru"

Selecţionerul Iranului, Carlos Queiroz, a solicitat demisia germanului Jurgen Klinsmann din cadrul Grupului tehnic de studiu al Cupei Mondiale din cadrul FIFA

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Noiembrie 2022, 14:55
Data actualizarii: Duminica 27 Noiembrie 2022, 14:54

Klinsmann, care a câştigat cu Germania titlul mondial în 1990, a spus că Iranul a "lucrat" la arbitrii, după victoria cu 2-0 în faţa Ţării Galilor, la CM din Qatar.

Selecționerul Iranului cere demisia lui Jurgen Klinsmann din cadrul FIFA

''Îl invit pe Klinsmann în cantonamentul nostru pentru a fi informat chiar de jucătorii iranieni despre situaţia din ţara lor. Evident, solicităm demisia sa din cadrul comitetului din care face parte în cadrul FIFA", a spus portughezul Queiroz.

Klinsmann, fostul selecţioner al Germaniei şi al SUA, a avut un atac dur la adresa Iranului. El a afirmat că naţionala lui Carlos Queiroz a abordat o tactică în afara terenului, în care "să-i lucreze pe arbitrii" în timpul confruntării cu galezii.

"Carlos se potriveşte foarte bine cu echipa naţională a Iranului şi cu cultura lor, a eşuat în America de Sud cu Columbia şi apoi nu a reuşit să se califice cu Egiptul, iar el a venit chiar înainte de Cupa Mondială în Iran. Nu este o coincidenţă, face parte din cultura lor, din modul în care joacă.

Au lucrat arbitrul, îi lucrează permanent, sunt permanent în urechea lor. Au fost multe incidente pe care noi nu le-am văzut la TV. Erau mereu cinci persoane în jurul arbitrilor de tuşă la partida cu galezii", a spus germanul pentru BBC.

Selecţionata Iranului a reuşit o victorie dramatică în faţa Ţării Galilor, cu scorul de 2-0 (0-0), vineri, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, prin două goluri marcate în minutele adiţionale.

Iranul, cu cinci schimbări în formula de start faţă de meciul catastrofal cu Anglia (2-6), a părut o altă echipă în sensul propriu al cuvântului. Echipa antrenată Carlos Queiroz a jucat mult mai ofensiv, a fost mai periculoasă şi curajul său a fost răsplătit pe final, prin golurile marcate de Roozbeh Cheshmi (90+8) şi Ramin Rezaeian (90+11), după ce portarul galez a fost eliminat, transmite Agerpres.

VIDEO Amir Kiarash, jurnalistul român cu inimă iraniană: „Aveam impresia că se varsă tribuna peste portar!”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!