VIDEO EXCLUSIV Amir Kiarash, jurnalistul român cu inimă iraniană: „Aveam impresia că se varsă tribuna peste portar!” Trăiri de la Campionatul Mondial 

Amir Kiarash a oferit detalii de la fața locului, în legătură cu victoria Iranului de la Campionatul Mondial, 2-0 cu Țara Galilor. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 17:37
Data actualizarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 18:01

În acest moment, în Iran este o situația mai mult decât tensionată. Zeci de mii de oameni ies în stadă pentru ca drepturile civile și democrația să fie respectate. Peste 50 de minori au fost uciși în timpul revoltei împotriva regimului islamic și a președintelui, conform New York Times. 

Naționala Iranului, victorie pentru întregul popor 

Însă, cu toate acestea, la Campionatul Mondial de Fotbal, naționala Iranului a izbutit o victorie uriașă, 2-0 cu Țara Galilor, care o creditează cu șanse pentru a accede în optimi. 

La meci a fost prezent și Amir Kiarash, jurnalistul de la Adevărul. Cu toate că trăiește în România din 1992, Amir vibrează pentru naționala Iranului și a povestit la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena, de ce acest succes are o importanță aparte pentru țara sa natală. 

„Sunt anesteziat când joacă Iranul. Nici nu știam că era minutul 90+8, credeam că mai e de jucat. Dar, când am ieșit de pe stadion și am văzut în ce minute s-au dat golurile, am fost și eu uimit. 

La fiecare atac al echipei adverse aveam impresia că se varsă tribuna peste portarul galezilor. Mondialul ăsta oferă un moment rar de bucurie poporului iranian, pentru că țara traversează un moment politic foarte tensionat”, a declarat Amir Kiarash, la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. 

Ora Exactă în Sport este în direct pe PRO Arena, de luni până vineri de la 9:30 la 12:30, și în week-end de la 10:00 la 12:30. 

Gianluigi Buffon, impresionat și el de victoria Iranului 

Victoria Iranului l-a impresionat profund și pe Gianluigi Buffon (44 ani). Portarul italian a mărturisit pe contul oficial de Twitter că elevii Carlos Queiroz (69 ani) sunt un exemplu de curaj pe care cetățenii Iranului ar trebuie să-l urmeze. 

„Veți fi ținuți minte pentru curajul vostru. Această victorie este un semn de speranță și putere pentru oamenii din țara voastră care luptă pentru libertate. 

Pentru mulți sunteți niște eroi, pentru mine un exemplu!”, a postat Gianluigi Buffon pe contul oficial de Twitter.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!