nationala iranului Campionatul Mondial din Qatar nationala Țării Galilor CM 2022

Nebunie în Iran! 700 de prizonieri, eliberați din penitenciare după victoria cu Țara Galilor

Iranul a reuşit o victorie dramatică în faţa Ţării Galilor, cu scorul de 2-0 (0-0), vineri, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 17:10
Data actualizarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 17:28

Ambele goluri ale iranienilor au venit în minutele de prelungire și au fost reușite de Roozbeh Cheshmi (90+8'), Ramin Rezaeian (90+11').

Peste 700 de prizonieri au fost eliberați în Iran după victoria echipei naționale în fața Țării Galilor (2-0) la Cupa Mondială din Qatar, potrivit unui comunicat transmis de agenția Autorității Judiciare Mizan Online, citată de RMC Sport.

„În urma unui ordin special de la șeful sistemului judiciar după victoria echipei naționale de fotbal (...) împotriva celei din Țara Galilor (2-0), 709 deținuți au fost eliberați din diferite închisori din țară”, a fost anunțul Autorităților Judiciare.

Printre aceștia se numără „unele persoane arestate în timpul ultimelor evenimente”, s-a mai arătat în comunicat.

Prin „evenimente”, agenția se referă la protestele declanșate de moartea tinerei Mahsa Amini pe 16 septembrie, în vârstă de 22 de ani, care a decedat după ce a fost arestată de „poliția moravurilor” pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!