Lionel Messi Argentina Cupa Mondiala Enzo Fernandez CM 2022

FOTO În 2016 îl implora pe Messi să rămână la națională, acum marchează împreună pentru Argentina: "Iartă-ne, Leo!"

Lionel Messi și Enzo Fernandez i-au adus victoria Argentinei în meciul cu Mexic, scor 2-0, care a fost crucial pentru "pume" în vederea păstrării șanselor pentru calificarea în optimile Cupei Mondiale.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 14:40
Data actualizarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 15:33

Dacă Messi este o adevărată legendă a Argentinei și a fotbalului mondial, Enzo Fernandez (21 de ani) s-a aflat la doar al cincilea meci și la primul gol pentru echipa națională, iar presa internațională a readus în atenție o scrisoare emoționantă a actualui fotbalist de la Benfica, care îi era adresată lui Lionel Messi.

Enzo Fernandez l-a implorat pe Messi să rămână la naționala Argentinei, în 2016

În iunie 2016, Argentina pierdea finala Copei America la loviturile de departajare contra celor din Chile, scor 0-0 (2-4 d.l.d). Lionel Messi a fost unul dintre jucătorii care au ratat, iar ulterior și-a anunțat retragerea din echipa națională pe fondul frustrării: "E mai bine pentru toată lumea așa. Am încercat din greu și nu putem să câștigăm un trofeu! Mă doare mai rău decât pe oricine".

Messi a revenit rapid asupra deciziei și s-a întors în naționala Argentinei, însă scrisoarea unui puști Enzo Fernandez, în vârstă de 15 ani la vremea respectivă, a rămas. Într-un mesaj postat pe Facebook în 2016, actualul jucător de la Benfica îl implora pe Messi să nu se retragă.

"Cum te vom putea convinge dacă suntem dezastruoși? Noi nu avem nici măcar 1% din presiunea pe care tu o ai pe umerii tăi. Tu te trezești dimineață, te uiți în oglindă și ești conștient că 40 de milioane de oameni vor de la tine perfecțiune. A devenit ridicolă toată această presiune asupra ta.

Cum să te convingem dacă nu înțelegem că ești și tu om? Ești o persoană cu un talent incomparabil, cel mai bun din lume, dar și tu ești un om, până la urmă. (...)

Fă ce vrei, Lionel, dar te rog să iei în calcul să rămâi. Rămâi și distrează-te! Într-o lume cu o presiune ridicolă pe umerii tăi, ei reușesc să scoată din acest sport cel mai nobil lucru, distracția.

Să te văd jucând în culorile naționalei este cea mai mare mândrie din lume. Joacă pentru distracție, nici n-ai idee cât de mult ne bucuri și pe noi. Mulțumesc și iartă-ne!", scria Enzo Fernandez, în 2016, potrivit El Grafico.

Crescut la River Plate, Enzo Fernandez a făcut pasul în Europa din această vară, când a semnat cu Benfica. Portughezii au plătit 12 milioane de euro clubului argentinian.

  • 3 goluri și 5 pase decisive a reușit Enzo Fernandez în cele 24 de meciuri jucate la Benfica în acest sezon
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!