FOTO Gary Lineker a aprins internetul după seara magică a lui Leo Messi: "Mai există vreo dezbatere?"

CM 2022
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Decembrie 2022, 23:55
Data actualizarii: Marti 13 Decembrie 2022, 23:54

Lionel Messi (35 de ani) a făcut un nou meci mare pentru Argentina, care a învins Croația, scor 3-0, și s-a calificat în finala Cupei Mondiale.

Messi, cu gol și assist, și Julian Alvarez, cu penalty obținut și o reușită splendidă, au strălucit pentru Argentina, care s-a calificat pentru a șasea oară în finala unei Cupe Mondiale, după edițiile din 1930, 1978, 1986, 1990 și 2014.

Gary Lineker a aprins internetul după seara magică a lui Leo Messi

Gary Lineker (62 de ani), fost internațional englez și ex-atacantul de la Barcelona sau Tottenham, a fost foarte activ pe Twitter în timpul și după meciul Argentinei și nu a ezitat să își exprime admirația față de Julian Alvarez și Lionel Messi.

Dacă în cazul lui Alvarez a făcut un joc de cuvinte și l-a numit pe atacantul argentinian "Aloverez", Lineker nu a ezitat să îl catalogheze pe Messi drept GOAT (n.r: Greatest Of All Time - cel mai bun din toate timpurile).

"Cred că am mai zis chestia asta, dar Messi este destul de bun", a fost primul mesaj al lui Lineker. Apoi, englezul a revenit: "Mai există vreo dezbatere? Întreb pentru un GOAT". Cu siguranță, Gary Lineker s-a referit la duelul pentru supremație dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, care a împărțit lumea fotbalului în ultimii 15 ani.

Într-o oră, Lineker a strâns peste 80.000 de aprecieri și aproape 3.000 de comentarii, foarte mulți microbiști fiind de acord cu părerea sa. Au existat și persoane care au avut opinii diferite: "Ambii (n.r - Messi și Ronaldo) sunt senzaționali, dar în moduri diferite. Nu ar trebui să existe o dezbatere", "Eu cred că Ronaldo este mai bun decât Messi, însă declinul lui Ronaldo din ultimele 6 luni îl face pe Messi să devină jucătorul mai bun, însă CR7 este peste el în ultimii 15 ani", au fost câteva dintre mesajele primite de Lineker.

  • Lionel Messi a fost desemnat omul meciului Argentina - Croația.

În finala mare a Cupei Mondiale, Argentina va înfrunta câștigătoarea din partida Franța - Maroc. Ultimul act este programat duminică, de la ora 17:00.

Lionel Messi a stabilit borne istorice după meciul cu Croația

  • Messi a devenit cel mai bun marcator din istoria Argentinei la Cupa Mondială (11 goluri), depășind recordul lui Gabriel Batistuta
  • Messi a egalat recordul lui Diego Maradona pentru cele mai multe pase decisive reușite de un argentinian la Cupa Mondială (8)
  • Messi a fost implicat până acum în 19 goluri la edițiile Cupei Mondiale (11 reușite și 8 assist-uri). Doar trei jucători au mai izbutit acest lucru, potrivit Opta: Miroslav Klose, Ronaldo și Gerd Muller.
  • Din 1966, de când există date disponibile, Messi este primul jucător care reușește să marcheze, dar și să ofere pasă decisivă în patru meciuri diferite de la Cupa Mondială.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!