Gareth Southgate a comentat situația lui Phil Foden! Ce a spus despre 'cel mai talentat jucător al Angliei' după criticile primite

Gareth Soutghate Anglia Phil Foden CM 2022
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 13:01
Data actualizarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 14:11

Anglia este lider în Grupa B de la Campionatul Mondial, având 4 puncte obținute după primele două etape. 

Englezii au remizat cu Statele Unite în al doilea meci de la Mondial, scor 0-0, iar foștii jucători ai naționalei l-au criticat dur pe selecționerul Gareth Southgate pentru decizia luată. Gary Neville, Michael Owen și Jaime Carragher nu au fost de acord cu decizia tehnicianului de a nu-l folosi pe Phil Foden. 

Fotbalistul lui Manchester City a fost trimis pe finalul meciului în meciul cu Iran, câștigat cu 6-2, iar în meciul cu SUA a rămas pe banca de rezerve, în ciuda rezultatului. Criticat din toate părțile, Gareth Southgate a vorbit despre Phil Foden la conferința de presă. 

Gareth Southgate: „Va juca un rol important în turneu pentru noi!” 

Selecționerul Angliei a vorbit despre Phil Foden, asigurându-i pe fani că fotbalistul lui Manchester City va fi folosit și va juca un rol important de-a lungul Campionatului Mondial. 

„În mod clar a jucat în primul meci, cu Iran. Am decis să nu îl folosim în cel de-al doilea, cu SUA, însă va avea un rol important la turneu cu noi. Nu există dubii în acest sens. Este un super jucător. Avem o părere extrem de bună despre el și va fi o piesă importantă în naționala Angliei. Îl iubim pe Phil, e un super jucător”, a declarat Southgate. 

Englezii, revoltați că Phil Foden nu a fost folosit de Southgate 

„Cred că Foden, și știu că nu joacă, însă faptul că el nu se află în 'primul 11' al Angliei e o rușine. E un talent masiv, cred că este cel mai bun jucător al nostru, cel mai bun talent, de la mare distanță, pe care țara asta îl are și ar trebui să joace”, a spus Neville conform express.co.uk. 

Nici Jamie Carragher nu l-a menajat pe Southgate pentru decizia sa: „Vorbiți cu oricare suporter al fotbalului care s-a uitat la Premier League în ultimii trei ani și întrebați: 'cine este cel mai talentat fotbalist englez?', iar 80% vor răspunde Phil Foden. Restul de 20% nu se uită suficient de aproape”. 

Michael Owen a postat pe contul de twitter un mesaj similar: „Sunt uimit că am folosit 14 jucători până acum și cel mai talentat fotbalist al nostru încă este lăsat pe banca de rezerve”. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!