S-a terminat Homeless World Cup 2018! Pe ce loc a terminat Romania

Echipa nationala de fotbal a oamenilor fara adapost din Romania a participat la Homeless World Cup 2018, competitie gazduita de Mexico City.

Autor: Gabriel Chirea

In perioada 13-18 noiembrie, cea de-a 16-a editie a Homeless World Cup a avut loc in iconicul Zocalo din Mexico City, cunoscut si ca Plaza de la Constitución, chiar in inima capitalei mexicane. Clasamentul final a aratat astfel: 1. Mexic, 2. Chile, 3. Ungaria, 4. Portugalia, 5. Brazilia, 6. Africa de Sud, 7. Bosnia, 8. Lituania. Reprezentativa noastra s-a clasat pe locul 18 din 40 de echipe participante.

Rezultatele Romaniei
Meciuri Grupa H
Romania - Tara Galilor 6-4
Romania - Zimbabwe 6-5
Romania - Grecia 7-1
Romania - Irlanda 5-10
Romania a terminat grupa pe locul secund.

Meciuri de clasament
Romania - Bosnia&Hertegovina 4-7
Romania - Kargazstan 9-4
Romania - Polonia 1-2
Romania - Lituania 3-9
Romania - Bulgaria 7-6 (dupa lovituri de departajare)

Fundacion Telmex Telcel Trophy (locurile 17-24)
Romania - Finlanda 6-4
Romania - Danemarca 6-1
Romania - Irlanda 3-8

In fiecare an, Homeless World Cup Foundation organizeaza un turneu de fotbal de strada, desfasurat pe durata unei saptamani, care reuneste peste 450 de jucatori reprezentand 40 de tari din intreaga lume, toti participatii fiind selectionati din randul celor care au suferit din cauza lipsei unui adapost stabil sau din cauza marginalizarii sociale. Turneul atrage in fiecare an peste 80.000 de spectatori, cu alte multe milioane urmarind actiunea online.

Participantii trebuie sa aiba cel putin 16 ani, sa nu fi participat la o editie trecuta a HWC si sa indeplineasca unul dintre urmatoarele 4 criterii: sa fi fost persoane fara adapost la un moment dat in ultimul an (dupa 1 noiembrie 2017), in conformitate cu definitia nationala data persoanelor fara adapost; sa isi castige traiul ca vanzatori stradali; sa fie solicitanti de azil care nu beneficiaza de statutul de azil in prezent sau care au fost solicitanti de azil in trecut, insa au obtinut statutul de rezident; sa fie persoane aflate in prezent in programe de reabilitare pentru dependentii de droguri si alcool, care au fost fara adapost la un moment dat in ultimii doi ani. Fiecare tara poate trimite o echipa de barbati / mixta si una de femei. Transportul este asigurat de partenerii nationali ai echipei, in timp ce Homeless World Cup Foundation asigura cazarea si masa pe durata turneului. Lotul este format din 8 jucatori - 1 portar, 3 jucatori de camp si 4 rezerve.

Roland Garros 2019 - Program, Rezultate, Sportivi Romani | Informatii complete

Toata Romania vede Romania! Norvegia - Romania, vineri, 7 iunie, 21:45, in direct la PRO TV! Malta - Romania, luni, 10 iunie, 21:45, in direct la PRO TV!VIDEO PROTVPLUS.RO

STIRILE PROTV
Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive
In fiecare seara a saptamanii, la ora 19.00, ochii telespectatorilor sunt pe ProTv. De luni pana vineri Andreea Esca si in week-end Oana Andoni aduc telespectatorilor cele mai importante evenimente ale zilei. Reportaje speciale, interviuri în exclusivitate, subiecte fierbinţi, corespondenţe din mijlocul evenimentelor, unele neîncheiate inca, toate sunt prezentate in premiera într-o maniera unica si inconfundabila care continuă zilnic, de mai bine de 16 ani. Oamenii zilei sunt in prim-planul stirilor prezentate de Andreea Esca, reporterii Ştirilor Pro TV bat lumea în lung şi în lat pentru ca orice subiect sau eveniment important să fie prezentat, disecat şi explicat pe intelesul tuturor. Stirile ProTv fac dovada unei demonstraţii de jurnalism desfasurata într-un ritm alert, punctata de transmisiunile reporterilor Pro TV care desenează o poveste "în direct" despre tot ceea ce se intampla in lume.

02:47
DIVERTISMENT
ARENA BUCĂTARILOR: Limbă de vită cu piure de gulii, bonbon de sparanghel și rubarbă

02:50
VORBESTE LUMEA
Brigitte, pregătită să fie doamna Pastramă?
Brigitte Năstase, alături de cele mai bune prietene

10:32
VORBESTE LUMEA
Gabriela Maalouf, despre etichetarea copiilor și efectele
Copilul se definește prin cuvintele părinților

14:27
VORBESTE LUMEA
Alexa pictează pe haine. Cum a descoperit această pasiune
La început făceam picturi abstracte

09:24
VORBESTE LUMEA
Fiul lui Kamara a intrat în operație, în Turcia
Emoții mari în Turcia pentru Kamara

03:56
VORBESTE LUMEA
Damian Drăghici, emoții de părinte
Damian Drăghici "E un lucru nou, diferit și foarte mișto"

02:18
VORBESTE LUMEA
Spectacol de dans în pași de dans
Grupul Eden Sweet locul 3 la cupa mondială de gimnastică estetică

05:17
VORBESTE LUMEA
Roxana Vancea își tonifiază corpul pentru vară: "Mă pregatesc să arăt pefect în costumul de baie"
Cum arată Roxana Vancea

06:19
ROMANII AU TALENT
Ei sunt ultimii concurenți care intră în finala supremă Românii au talent

03:41
Ce se va întâmpla cu Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat. Unde va fi închis
BRAT