FOTO ȘI VIDEO Tyson Fury și-a găsit nașul! Oleksandr Usyk i-a stins lumina și a devenit campion incontestabil la grea. Cum a fost decizia arbitrilor

Tyson Fury Oleksandr Usyk Box
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2024, 08:02
Data actualizarii: Duminica 19 Mai 2024, 08:13

Meciul s-a disputat în fața a 16.000 de spectatori. 

Ucraineanul Oleksandr Usyk (37 de ani), deţinător al titlurilor WBA-WBO-IBF la categoria grea, l-a învins pe englezul Tyson Fury (35 de ani), deţinătorul titlului WBC la categoria grea, sâmbătă seara, în faţa a 16.000 de spectatori la Kingdom Arena din Riad (Arabia Saudită).

Tyson Fury a fost numărat

Usyk a devenit astfel primul campion incontestabil la categoria grea de la Lennox Lewis, încoronat la Las Vegas în 1999.

După o luptă spectaculoasă în ultimele runde, doi judecători au decis în favoarea lui Usyk, 115-112 şi 114-113, în timp ce al treilea l-a văzut pe englez în avantaj 114-113. Cu toate acestea, victoria ucraineanului părea evidentă. El a fost consecvent în tactica sa, a încasat lovituri, dar a dat mai multe. În runda a noua, Fury a fost numărat şi ar fi putut fi oprit.

În următoarea sa luptă, Usyk va trebui să-i ofere o revanşă, programată în contractul lor pentru 12 sau 13 octombrie. Însă ucraineanul este acum singurul campion mondial al categoriei, ultimul campion necontestat fiind englezul Lennox Lewis, până la retragerea sa din ring în 2003.

Lewis (58 de ani) a fost prezent la marginea ringului ca invitat, la fel ca şi americanul Evander Holyfield (61 de ani), împotriva căruia a unificat titlurile. News.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!