Baschet

Toți fug de Rusia, el a preferat să fie exclus de la națională pentru a semna cu CSKA Moscova. Cazul incredibil al unui fost star NBA

Federaţia suedeză de baschet (SBBF) a anunţat joi excluderea Jonas Jerebko din selecţionata naţională, după ce acesta a semnat cu CSKA Moscova, în pofida conflictului dintre Rusia şi Ucraina, conform EFE.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 31 Martie 2022, 22:00
Data actualizarii: Joi 31 Martie 2022, 22:05

Jonas Jerebko (35 ani), jucătorul cel mai valoros din baschetul suedez al ultimelor decenii, a activat zece sezoane în NBA (2009-2019), la echipe ca Detroit Pistons, Boston Celtics, Utah Jazz şi Golden State Warriors. În ultimele două sezoane, el a evoluat la BC Himki (Rusia), dar de un an nu mai avea echipă. Chiar şi în această situaţie, Jerebko s-a antrenat cu naţionala Suediei, pentru care a jucat meciurile disputate în februarie, în preliminariile CM din Croaţia.

SBBF a precizat într-un comunicat că împărtăşeşte poziţia guvernului suedez şi a Confederaţiei sportive suedeze de condamnare a Rusiei şi a reamintit că toţi jucătorii selecţionaţi sunt ''reprezentanţi ai baschetului suedez''.

Preşedintele Fredrik Joulamo a avut miercuri o discuţie cu Jerebko, care va juca la Moscova până la finalul acestui sezon, cu care a vorbit despre situaţia şi poziţia oficială a federaţiei scandinave: ''După acest dialog am fost, din păcate, obligaţi să confirmăm că nu există condiţiile pentru ca Jonas Jerebko să reprezinte naţionala suedeză'', citează Agerpres. 

Cluburile ruse, inclusiv CSKA, au fost deja excluse din competiţiile internaţionale ale FIBA şi pot evolua doar în campionatul intern. Din acest motiv, clubul moscovit a pierdut câteva vedete, precum georgianul Tornike ''Toko'' Shengelia.

Modifică setările cookies