Nicoleta Ciortan atletism cross country tulcea Atletism

O sportivă din România a devenit campioană mondială la atletism! Tulceanca Nicoleta Ciortan, regină la cross country

Atleta a câștigat titlul la proba de 8.000 de metri de la Campionatul Mondial masters desfășurat în Finlanda.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Iulie 2022, 10:45
Data actualizarii: Luni 04 Iulie 2022, 10:45

Nicoleta Ciortan a câştigat în primele zile ale Campionatului Mondial de atletism masters, găzduit de Tampere, Finlanda, titlul de campioană mondială la proba cross country 8.000 de metri, categoria +45, feminin, şi s-a clasat pe locul I în clasamentul general la aceeaşi probă.

Povestea cursei câștigate de Nicoleta Ciortan

Sportiva a declarat, pentru AGERPRES, că obţinerea acestui titlu a fost o surpriză şi pentru ea, în contextul în care a concurat cu sportive mai tinere, iar cursa s-a desfăşurat la 28-29 de grade Celsius.

"A fost greu, dar psihic pot spune că am stat foarte bine. Cursa a avut patru tururi, a fost în jurul unei păduri, pe un teren cu pietriş, un pic denivelat, cu un pic de pantă şi în turul al treilea, când eram pe locul al treilea, concurentele din faţa mea, au plecat destul de tare.

Atunci am spus că nu mă voi ţine de ele, dar uşor m-am apropiat, iar în ultimul tur am condus cursa", a menţionat Ciortan.

Atleta din Tulcea este specialistă în semimaraton

Tulceanca a câştigat cu 8 secunde în faţa concurentei care s-a clasat pe locul al doilea, în aceeaşi probă.

"Ca orice sportiv, mi-am dorit să câştig titlul de campioană mondială, iar acum mă simt foarte mulţumită", a mai spus atleta.

Nicoleta Ciortan şi-a propus ca la finele acestei luni să participe la o cursă de semimaraton organizată în cadrul competiţiei Beiuş Running.

Sportiva a câştigat în anul 2019, în Polonia, titlul de vicecampioană mondială la semimaraton.

Foto: Nicoleta Ciortan

Agerpres

Modifică setările cookies