Cu sau fără VAR în Premier League? Cum ar vota Jurgen Klopp

Jurgen Klopp Liverpool Premier League Wolves Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2024, 21:26
Data actualizarii: Vineri 17 Mai 2024, 21:25

Jurgen Klopp s-a alăturat formației de pe Anfield în toamna lui 2015.

Cluburile din primul eșalon fotbalistic englez vor avea șansa de a vota pentru eliminarea VAR din sezonul viitor, iar Jürgen Klopp pare că este hotărât care îi va fi verdictul.

Cu sau fără VAR în Premier League? Cum ar vota Jurgen Klopp

Antrenorul german a dezvăluit că va vota pentru eliminarea tehnologiei VAR în forma sa actuală din Premier League.

Oficialii formației Wolverhampton s-au prezentat săptămâna aceasta cu o propunere de a elimina VAR de la începutul sezonului viitor. Pentru ca demersuri să fie făcute, decizia va trebui să strângă cel puțin 14 voturi de la cele 20 de formații din Premier League.

Potrivit The Independent, se speculează că Liverpool nu ar fi în favoarea acestei propuneri și intenționează să voteze pentru a se menține VAR-ul. Cu toate acestea, Jurgen Klopp, care va părăsi formația de pe Anfield la sfârșitul sezonului, spune că, dacă ar avea de ales, ar vota în favoarea eliminării VAR, deoarece oficialii „nu sunt capabili să-l folosească în mod corespunzător”.

"Este clar că nu este folosit cum trebuie. La cum îl folosesc ei… Aș vota împotriva VAR. Wolves sunt cea mai ghinionistă echipă pe care am văzut-o cu deciziile VAR. Am mai fost și alții, dar ei sunt campionii.

Acești oameni nu sunt capabili să-l folosească cum trebuie. Nu VAR-ul în sine este problema, ci oamenii, dar cum nu poți schimba oamenii, aș vota pentru eliminarea VAR”, a declarat Jurgen Klopp la o conferință de presă.

Premier League este "Pro VAR'

Oficialii primei ligi engleze au emis un comunicat prin care confirmă că „sprijină pe deplin” utilizarea VAR.

"Premier League poate confirma că va facilita o discuție despre VAR cu cluburile la adunarea generală anuală de luna viitoare.

Cluburile au dreptul să prezinte propuneri. Suntem conștienți de preocupările și problemele legate de utilizarea VAR.

Cu toate acestea, campionatul sprijină pe deplin utilizarea VAR și rămâne angajat, alături de PGMOL, să facă îmbunătățiri continue sistemului în beneficiul jocului și al fanilor.", se arată în comunicat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!