Înainte de despărțirea de Liverpool, Jurgen Klopp aruncă bomba: "El este cel mai bun antrenor din lume!"

Jurgen Klopp Liverpool Manchester City Pep Guardiola Anglia Jurgen Klopp, antrenor Liverpool / Foto: Getty Images
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2024, 14:41
Data actualizarii: Duminica 19 Mai 2024, 14:40

Germanul va părăsi formația de pe Anfield la sfârșitul sezonului.

Jurgen Klopp, care urmează să părăsească Liverpool după ultimul meci al sezonului împotriva celor de la Wolves de duminică, 19 mai, l-a numit public pe Pep Guardiola drept cel mai bun antrenor din lume.

Klopp, care a avut un mandat de succes timp de nouă ani cu formația din Liverpool, a anunțat decizia sa de a se retrage în ianuarie și a invocat lipsa de energie drept motiv principal.

  • Jurgen Klopp, antrenor Liverpool / Foto: Getty Images

În timpul petrecut său alături de "cormorani", Klopp a condus echipa spre numeroase titluri, inclusiv un Champions League(18/19), FA Cup(21/22), două Cupe ale Ligii(21/22,23/24) și un trofeu Premier League(19/20).

Klopp: "Pep Guardiola este cel mai bun antrenor din lume!"

În ciuda propriilor realizări, tehnicianul german consideră că performanțele lui Pep Guardiola la Manchester City sunt de neegalat. Antrenorul l-a lăudat pe tehnicianul spaniol pentru abilitatea sa de a câștiga titlurile din Premier League în mod constant și a ținut să evidențieze că niciun alt antrenor nu ar putea reproduce acest succes cu aceeași consistență.

"Indiferent de ceea ce s-a întâmplat la Manchester City, Pep Guardiola este cel mai bun antrenor din lume - și asta este cu adevărat semnificativ. Pune orice alt manager din lume la acel club, niciunul nu câștigă titlul de patru ori la rând!", a spus Jurgen Klopp, citat de arhicunoscutul jurnalist Fabrizio Romano.

Klopp: "Este cea mai intensă săptămână din viața mea"

După un moment de reflectare asupra plecării sale, Klopp a mărturisit că ultima săptămână a fost intensă din punct de vedere emoțional și că va fi dificil să-și ia rămas bun de la fani și de la club. Tehnicianul german și-a exprimat recunoștința pentru timpul memorabil petrecut la Liverpool, de când a ajuns la club în octombrie 2015.

"Este cea mai intensă săptămână din viața mea, cu siguranță. Mi-am spus atât de des „la revedere" în această săptămână. Nu trebuie să ne prefacem că este o săptămână normală pentru că nu este", a spus Klopp la conferința de presă premergătoare duelului cu Wolves.

„A-ți lua rămas-bun nu cred că este vreodată ușor, dar a-ți lua rămas-bun fără să te simți trist sau rănit, asta ar însemna doar că timpul petrecut împreună nu a fost grozav, ceea ce nu e adevărat, fiindcă m-am distrat de minune. Este clar, va fi greu și știu că va fi greu", a continuat antrenorul.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!