Lionel Messi Manchester City Pep Guardiola Anglia

VIDEO "Este un animal!". Lionel Messi, folosit de Pep Guardiola ca factor motivator în vestiarul de la Manchester City

Pep Guardiola l-a oferit exemplu pe Lionel Messi în timpul unui discurs din vestiarul de la Manchester City.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 August 2022, 16:57
Data actualizarii: Joi 04 August 2022, 17:18

În cadrul unui documentar despre Manchester City, tehnicianul "cetățenilor" l-a prezentat pe Lionel Messi drept "cel mai bun jucător din lume". 

Aflat în centrul elevilor săi, Pep Guardiola le vorbește acestora înaintea meciului cu Brugge, spunându-le de ce argentinianul este "cel mai bun jucător din lume" pe care l-a văzut în viața sa.  

"Este un competitor înnăscut, este un animal. Messi pasează și apoi aleargă ca o mașină. Vânează golul", le-a spus antrenorul campioanei din Premier League.

Motivul pentru care Messi și Guardiola nu s-au reunit la Manchester City

Marti Perarnau, autorul biografiei lui Pep Guardiola, a făcut o serie de dezvăluiri despre momentele în care Lionel Messi ar fi putut ajunge la Manchester City.

Potrivit scriitorului, citat de Mundo Deportivo, au existat trei momente în care s-a vorbit despre o posibilă mutare a starului argentinian la "cetățeni".

Încercarea în care lucrurile au avansat cel mai mult a fost în 2020, după ce FC Barcelona și Manchester City au fost eliminate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. 

"Messi l-a abordat pe Pep, i-a spus că urmează să plece de la Barcelona și că i-ar plăcea să ajungă la City. Planurile economice erau făcute, chiar dacă Guardiola era mai mult îngrijorat despre joc. Se gândea cum să-l integreze pe Messi la o echipă unde nu există un star anume. Atunci s-a întâmplat treaba aceea cu burofax-ul, care a existat între Leo și președintele Barcelonei", a povestit Marti Perarnau. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies