"Este problema lor, nu a noastră". Răspunsul lui Pep Guardiola despre rivalitatea dintre City și United

Pep Guardiola Manchester City Manchester United Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Februarie 2024, 14:16
Data actualizarii: Sambata 24 Februarie 2024, 14:22

Manchester City se află pe locul doi în Premier League, la patru puncte în spatele lui Liverpool, dar cu un meci mai puțin disputat. 

În ultimele șase sezoane, formația antrenată de Pep Guardiola a câștigat de cinci ori campionatul și s-a impus o dată în Champions League, fiind formația din Premier League cu cele mai bune rezultate la nivel internațional.

Înaintea meciului cu Bournemouth, tehnicianul spaniol a oferit o reacție la declarațiile făcute de Jim Ratcliffe, noul patron de la Manchester United, care a explicat că este hotărât să-i readucă pe "diavolii roșii" în top.

"Sunt sigur că Ratcliffe și ceilalți oameni de la United vor face un pas în față. Nu este vorba doar despre ei, ci despre toate echipele. Dar atâta timp cât voi fi aici, vom încerca să fim cât mai sus.

Ceea ce îmi doresc de la City, de la formația mea, este să fim în top. Restul nu contează pentru mine. Cred că United va reveni, datorită tradiției, istoriei și a multor altor lucruri. Nu știu de ce nu au făcut-o până acum, dar este problema lor, nu a noastră. 

Dacă vor să respingă realitatea, atunci este problema lor. Sunt competitivi. Când noi eram cei de jos, ne uitam la ei și îi admiram, voiam să învățăm de la ei. City, la acel moment, își dorea să fie în poziția în care este acum. Datorită acestor comentarii, cred că United va reveni în top curând", a declarat Pep Guardiola.

Obiectivul profesional al lui Pep Guardiola

Pep Guardiola (53 de ani), antrenorul care mai are contract cu Manchester City până în 2025, a dezvăluit singurul lucru pe care și-ar dori să îl mai reușească în carieră.

Întrebat ce i-a mai rămas de realizat în carieră, Pep Guardiola a vorbit despre dorința de a pregăti o echipă națională la un turneu final.

"O echipă națională. Mi-ar plăcea să antrenez o echipă națională la o Cupă Mondială sau la un Campionat European. 

Nu știu cine m-ar dori. Pentru a lucra la o echipă națională trebuie să te dorească cei de acolo, la fel ca în cazul unui club.

Nu am gândit niciodată în acest fel, să am obiectivul de a câștiga Cupa Mondială. Nici când mi-am început cariera nu am avut obiectivul de a câștiga vreun campionat sau Champions League. Nu, m-am gândit doar să am un job, însă mi-aș dori să am experiența unei Cupe Mondiale, a unui Campionat Europen sau a unei Copa America.

Nu știu când se va întâmpla asta, dacă în 5, 10 sau 15 ani, dar mi-ar plăcea să fiu selecționer la Cupa Mondială", a spus Guardiola în interviul pentru ESPN.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!