Dorit de Liverpool și Newcastle, Dominik Szoboszlai a ales: ”Este foarte adevărat”

Dominik Szoboszlai Liverpool Newcastle Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Iunie 2023, 16:39
Data actualizarii: Joi 29 Iunie 2023, 16:48

La 22 de ani, Dominik Szoboszlai ar putea prinde transferul carierei. Două dintre cele mai importante echipe din Premier League se bat pentru semnătura sa.

Chiar dacă Newcastle părea să fie favorită pentru transferul său, pe fir a intrat și Liverpool, fosta campioană a Angliei și a Europei, iar în acest moment interesul ”cormoranilor” pare să fie concret decât cel al bogaților de la Newcastle.

Dominik Szoboszlai vrea să se transfere la Liverpool

Szoboszlai pare să fi ales între cele două rivale din Premier League. Maghiarul ar fi tentat, mai degrabă, de un transfer pe Anfield.

Rămâne de văzut dacă Liverpool va fi dispusă să plătească suma de 70 de milioane de euro, care reprezintă clauza de reziliere a mijlocașului maghiar din contractul cu RB Leizpig

”Este foarte adevărat că Szoboszlai vrea să se transfere la Liverpool. Dacă va avea de ales între Champions League cu Newcastle și Europa League cu Jurgen Klopp, îl va alege pe Klopp și Europa League, asta e sigur”, a spus Guido Schäfer, jurnalist german la publicația Leipziger Volkszeitung.

Cifrele lui Dominik Szoboszlai

Fotbalistul și-a făcut junioratul la Videoton (2006-2007), Fonix-GOLD (2007-2015), MTK Budapesta (2015-2016) și Liefering (2016-2017). A evoluat de-a lungul carierei sale la AKA Red Bull Salzburg U18, FC Liefering și RB Salzburg. 

Din 2021, Dominik Szoboszlai e legitimat la RB Leipzig, unde a înregistrat 87 de meciuri, a reușit să marcheze 17 goluri și să paseze decisiv în 22 de assist-uri, în aproximativ 5.500 de minute petrecute în tricoul clubului din Bundesliga.

În vară, s-a discutat intens în presa internațională despre posibilitatea ca mijlocașul maghiar să ajungă în La Liga, la Real Sociedad, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Cel mai bine cotat jucător român este Răzvan Marin (26 de ani), de la Empoli, cu o valoare de piață de opt milioane de euro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!