Chelsea și-a făcut lista! Cine poate fi noul antrenor al echipei, după ce Mauricio Pochettino a plecat

Chelsea Antonio Conte Jose Mourinho Mauricio Pochettino Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Mai 2024, 22:59
Data actualizarii: Marti 21 Mai 2024, 23:00

Chelsea s-a despărțit de antrenorul Mauricio Pochettino (52 de ani), chiar dacă echipa a reușit să prindă un loc pentru cupele europene la finalul acestui sezon.

Cu cinci victorii din cinci în ultimele etape din Premier League, Chelsea a reușit să se claseze pe locul șase, astfel că și-a asigurat biletele pentru sezonul următor de Europa League.

Chelsea va alege între doi foști antrenori

Nu a fost, însă, suficient pentru șefii clubului londonez, care au decis să încheie contractul cu antrenorul sud-american, astfel că acum se află în căutarea unui tehnician care să pregătească următorul sezon.

S-a zvonit că Thomas Tuchel s-ar putea întoarce pe Stamford Bridge, dar se pare că germanul este ieșit complet din calcule pentru preluarea băncii tehnice a lui Chelsea. 

Potrivit jurnalistului Matt Law de la Daily Telegraph, Chelsea va alege între doi antrenori care au mai pregătit gruparea londoneză. Primul este Jose Mourinho (61 de ani), liber de contract după despărțirea de AS Roma și triplu campion cu Chelsea în Premier League.

Cel de-al doilea este Antonio Conte (54 de ani), și el fost campion cu Chelsea în 2017. Italianul este liber de contract de mai bine de un an, după ce a pregătit-o ultima oară pe Tottenham.

Cifrele lui Mauricio Pochettino la Chelsea

Pochettino a fost ”instalat” la Chelsea în vara anului precedent, când londonezii au decis să renunțe la ”interimarul” Frank Lampard.

De atunci, sud-americanul a bifat 51 de meciuri pe banca fostei campioane a Europei, reușind să câștige 27 dintre acestea. Zece s-au încheiat la egalitate, iar 14 au fost înfrângeri.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!