Cât trebuie să plătească Chelsea pentru a-l aduce pe noul antrenor

enzo maresca Chelsea Anglia Todd Boehly / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Mai 2024, 22:07
Data actualizarii: Marti 28 Mai 2024, 22:07

Chelsea a reușit să prindă un loc pentru cupele europene, dar rezultatele bune din finalul sezonului de Premier League nu i-au convins pe șefii echipei.

Aceștia au decis să renunțe la antrenorul Mauricio Pochettino (52 de ani), ”instalat” în vara anului precedent la echipă. Londonezii s-au orientat rapid și s-au înțeles deja cu alt tehnician.

Enzo Maresca va fi noul antrenor al lui Chelsea

Enzo Maresca (44 de ani), antrenorul lui Leicester, va ocupa postul de ”principal” la gruparea de pe Stamford Bridge. Cele două părți au ajuns deja la un acord și italianul va semna un contract valabil până în 2029, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Pentru a-l aduce pe Maresca, Todd Boehly va fi nevoit să plătească o sumă de bani drept compensație pentru cei de la Leicester. Jurnalistul Nicolo Schira scrie, pe pagina sa de Twitter, că este vorba despre zece milioane de euro.

Pentru Enzo Maresca, aceasta va fi cea mai mare provocare a carierei de antrenor. Acesta a activat ca ”secund” la Ascoli, Sevilla, West Ham și a pregătit Parma și Leicester din postura de ”principal”.

În plus, italianul a lucrat timp de un an și în staff-ul lui Pep Guardiola la Manchester City, în sezonul 2022-2023, când echipa a reușit să câștige ”tripla” istorică: Premier League, FA Cup și UEFA Champions League.

Chelsea a încheiat sezonul pe locul șase

După ce a ratat prezența în cupele europene în sezonul precedent, Chelsea a încheiat sezonul pe locul șase, care asigură participarea în UEFA Europa League.

Doar că, după ce Manchester United a câștigat FA Cup în fața rivalei Manchester City, scor 2-1, ”diavolii” au obținut locul pentru Europa League, astfel că londonezii vor juca în sezonul următor în UEFA Conference League.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!