NEWS ALERT Chelsea s-a înțeles cu noul antrenor! Contract până în 2029

enzo maresca Chelsea Leicester City Anglia Logo-ul Chelsea / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Mai 2024, 17:02
Data actualizarii: Marti 28 Mai 2024, 17:02

Chelsea a reușit să prindă un loc pentru cupele europene, dar rezultatele bune din finalul sezonului de Premier League nu i-au convins pe șefii echipei.

Aceștia au decis să renunțe la antrenorul Mauricio Pochettino (52 de ani), ”instalat” în vara anului precedent la echipă. Londonezii s-au orientat rapid către alt tehnician și au ajuns deja la un acord cu Enzo Maresca.

Chelsea s-a înțeles cu Enzo Maresca

Antrenorul de 44 de ani care a reușit s-o promoveze pe Leicester City în Premier League după un singur sezon petrecut în Championship este alesul lui Todd Boehly pentru postul de antrenor la Chelsea.

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, cele două părți s-au înțeles în privința unui contract valabil până în 2029, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Pentru a-l aduce la echipă, Chelsea va trebui să plătească și o sumă de bani către Leicester, ce reprezintă, cel mai probabil, clauza de reziliere a italianului.

Pentru Enzo Maresca, aceasta va fi cea mai mare provocare a carierei de antrenor. Acesta a activat ca ”secund” la Ascoli, Sevilla, West Ham și a pregătit Parma și Leicester din postura de ”principal”.

În plus, italianul a lucrat timp de un an și în staff-ul lui Pep Guardiola la Manchester City, în sezonul 2022-2023, când echipa a reușit să câștige ”tripla” istorică: Premier League, FA Cup și UEFA Champions League.

Cifrele lui Mauricio Pochettino la Chelsea

Pochettino a fost ”instalat” la Chelsea în vara anului precedent, când londonezii au decis să renunțe la ”interimarul” Frank Lampard.

De atunci, sud-americanul a bifat 51 de meciuri pe banca fostei campioane a Europei, reușind să câștige 27 dintre acestea. Zece s-au încheiat la egalitate, iar 14 au fost înfrângeri.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!