Anul care a schimbat fotbalul: Steaua era peste Barca, Hagi era copil si Sir Alex tremura in primul meci la United! Imaginea veche de 25 de ani care a cucerit Europa

Autor: Sport.ro
Sambata 05 Noiembrie 2011, 08:58

	Anul care a schimbat fotbalul: Steaua era peste Barca, Hagi era copil si Sir Alex tremura in primul meci la United! Imaginea veche de 25 de ani care a cucerit Europa

1986 - ce an pentru Romania, pentru Europa si pentru fotbal! 3 lucruri uriase s-au petrecut atunci, care au transformat fotbalul.

In 1986, Steaua reusea sa cucereasca un trofeu imposibil pentru Europa de Est: Cupa Campionilor Europeni. Atunci, Duckadam cu o inspiratie divina a reusit sa apere 4 penaltyuri la rand in finala cu Barcelona de pe pamant spaniol, iar Steaua a cucerit CCE cu 2-0. Dupa acea finala, Barcelona a deschis academia "La Masia" si a inventat "Tiki-taka", cele mai importante doua fenomene din fotbal in 2011.

Tot in acel an, Hagi marca gol dupa gol la Sportul Studentesc. Avea 21 de ani si un sezon mai tarziu Steaua il transfera si il baga in teren in Super Cupa Europei de la Monaco in fata lui Dinamo Kiev. Hagi marca atunci golul victoriei cu un sut fabulos din lovitura libera. 3 ani mai tarziu, Hagi calca pe cel mai important gazon din Europa, imbracat in tricoul lui Real Madrid.

Anul 1986 a dat si cel mai mare si mai longeviv nume din istoria antrenorilor uriasi ai fotbalului. Sir Alex Ferguson debuta pe banca lui Manchester United pe 8 noiembrie 1986 la Oxford. 25 de ani au trecut de atunci si Sir Alex continua sa antreneze pe Old Trafford.

In The Sun, Ferguson si-a amintit de acel prim meci: "Stiu ca am pierdut atunci cu 2-0 si mi-am zis 'Dumnezeule, in ce m-am bagat, dar e jobul perfect pentru mine... Am plecat apoi la Aberdeen ca sa scap de toate"

America a depășit pragul de 5 milioane de infectați cu Covid-19, un sfert din totalul de pe glob
BRAT