Alte sporturi

CORONAVIRUSUL ANULEAZA MOTOGP! Primele doua etape de la Clasa Regina NU vor mai avea loc! Cand se reia campionatul

A fost anulata proba de la Clasa Regina din MotoGP care urma sa aiba loc in Qatar.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Martie 2020, 11:01
Data actualizarii: Marti 03 Martie 2020, 14:09

Coronavirusul continua sa afecteze lumea sportului. Dupa anularea Marele Premiu al Chinei din Formula 1 si Formula E, a venit randul Clasei Regine de la Moto sa aiba de suferit. Marele Premiu al Qatarului urma sa deschida sezonul si trebuia sa aiba loc la sfarsitul acestei saptamani.

Intr-un comunicat intern emis catre echipe s-a informat asupra faptului ca motivul anularii este "restrictionarea calatoriilor existente care afecteaza locuitorii Italiei, printre alte tari. FIM, IRTA si Dorna regreta sa anunte anularea tuturor sesiunilor de antrenamente de la categoria MotoGP de la Marele Premiu al Qatarului, inclusiv cursa".Conform Mundo Deportivo, toti pasagerii care ajung la Doha, din aceasta duminica, cu zboruri directe din Italia, sau care sa fi fost in Italia in ultimele doua saptamani, vor fi bagati in carantina timp de 14 zile.

"Italia joaca un rol vital in Campionat si la categoria MotoGP, atat pe pista cat si in afara ei, asadar, s-a luat decizia de a anula etapa", au scris oficialii Moto.

Suspendarea nu afecteaza restul categoriilor

Anularea circuitului nu este valabila pentru clasele inferioare, astfel ca Moto2 si Moto3 se va desfasura in cotntinuare.

"Echipele si pilotii de la categoriile Moto2 si Moto3 erau deja in Qatar pentru probele de la inceputul sapamanii, astfel ca totul se va desfasura conform programului".

MotoGP ar urma sa inceapa pe 5 aprilie, pe circuitul de la Austin.

CITESTE SI
Modifică setările cookies