FOTO: Imagini 100% REALE cu cel mai murdar fluviu al lumii! Iti poti da seama cati oameni au venit sa se scalde? N-ai sa crezi pana nu vezi:

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Iulie 2012, 17:32
Data actualizarii: Joi 05 Iulie 2012, 22:51

La o prima vedere, aceste poze par editate pe calculator, insa sunt 100% reale.

Un fotojurnalist celebru, Steve McCurry, a fotografiat in 2001 pelerinii indieni care au venit sa se scalde in Gange. In acel an, 70 de milioane de oameni au venit sa se scufunde in locul sfant, acolo unde fluviul Gange se contopeste cu Yamuna.

Fluviul Gange este considerat unul dintre cele mai murdare fluvii din lume. Poluarea extrema a Gangelui afecteaza 400 milioane de oameni care locuiesc in apropierea lui. Apele fluviului incep sa fi poluate chiar de la izvoare. Exploatarea comerciala a fluviului a crescut proportional cu cresterea populatiei. Gangotri si Uttarkashi sunt exemple. Gangotri a avut doar cateva cabane pana in anii 1970 si populatia din Uttrakashi a crescut in ultimii ani.

Curgand prin zonele foarte populate, Gange colecteaza cantitati mari de poluanti umani, cum ar fi Schistosoma mansoni (un parazit) si coliformi fecali. Folosirea apei pentru baut si scaldat prezinta un risc ridicat de infectare. Desi au existat propuneri pentru remedierea aceastei situatii, nu s-a inregistrat un progres semnificativ. In decembrie 2009, Banca Mondiala a convenit sa imprumute Indiei 1 miliard de dolari in urmatorii cinci ani pentru a curata fluviul Gange.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!