VIDEO Cea mai mare gafa de arbitraj din istoria CM! Cum a ratat Franta finala in 1982!

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Iunie 2010, 10:54
Data actualizarii: Luni 07 Iunie 2010, 11:07

FIFA a recunoscut gafa arbitrului de la semifinala din 1982 dintre Franta si Germania.

Schumacher - Battiston ramane in istoria Cupei Mondiale drept cel mai controversat duel din istoria turneelor finale.

In semifinala din 1982 dintre Germania si Franta, portarul nemtilor, Schumacher, s-a ciocnit dur cu Patrick Battiston, iar francezul a ramas lat pe teren, aproape inconstient.

Battison si Schumacher urmareau mingea, dar francezul a ajuns inainte si a apucat sa o atinga. Desi mingea trecuse de el, Schumacher a ridicat mainile si a inceput sa le miste ca si cum ar apara. Si pozitia picioarelor sale era "nefireasca", dupa cum au vazut mai tarziu cei care au analizat incidentul.

Battinson a ramas lat pe teren, fara dintii din fata si cu cateva vertebre rupte. Medicii i-au pus o masca de oxigen pe teren. Michel Platini a declarat la finalul partidei ca ii era teama pentru colegul sau, care nu mai avea puls si era palid. "Credeam ca e mort" a spus seful UEFA.

Uluitoare a fost insa decizia arbitrului. Pentru ca mingea atinsa de Battison s-a dus in aut de poarta, olandezul Charles Corver a dictat repunere de la 6 metri pentru Germania. Scorul final al partidei a fost 3-3, iar nemtii au castigat la penalty-uri.

FIFA avea sa recunoasca mai tarziu ca decizia olandezului Charles Corver a fost gresita iar despre Franta lui Platini ca este cea mai frumoasa echipa care nu a prins finala.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!