GALERIE FOTO A murit Ruxandra Dumitrescu, numărul 9 devenit un idol la Panathinaikos! Grecii i-au retras tricoul în semn de respect

Ruxandra Dumitrescu deces Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 nationala feminina de volei Panathinaikos Volei
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Martie 2024, 08:58
Data actualizarii: Marti 05 Martie 2024, 09:04

Voleibalista evoluase inclusiv la Jocurile Olimpice cu naționala Greciei.

”O veste groaznică în voleiul feminin românesc! Duminică seara, la doar 46 de ani, ne-a părăsit Ruxi Dumitrescu, o fostă mare jucătoare care a evoluat atât pentru naționala României, cât și pentru cea a Greciei”, a anunțat Federația Română de Volei pe pagina oficială de Facebook.

Născută în Galați, a jucat în prima ligă la Dacia Pitești. Apoi a plecat în Grecia, a fost căpitan la Panathinaikos Atena și cea mai bună jucătoare a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena 2004

În semn de respect, grecii au retras tricoul cu numărul 9 în momentul în care ea a anunțat că nu va mai juca volei.

”Revenise în țară și era antrenoare la Alpha Volleyball Sibiu, un club privat. Din păcate, inima ei s-a oprit duminică seara, pentru totdeauna. Îi vom păstra vie amintirea! Drum lin, spre stele, Ruxi Dumitrescu!”, au postat oficialii din voleiul românesc.

Ruxandra Dumitrescu, trofee peste trofee și un record în Grecia

Idol la Panathinaikos, Ruxandra Dumitrescu a câștigat, între 2003 și 2010, șase titluri de campioană și cinci Cupe ale Greciei.

Ea deține și recordul Greciei pentru cele mai multe cupe câștigate, opt la număr.

A fost căsătorită cu Alexandros Nikolaidis (decedat în 2022), fost campion mondial și european la taekwondo, desemnat sportivul anului 2008 în Grecia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!