Orasul in care astazi s-au inregistrat -50 de grade! E temperatura medie in luna decembrie, iar minimul istoric e de -71.2. FOTO

Autor: Sport.ro
Sambata 01 Decembrie 2018, 17:00

	Orasul in care astazi s-au inregistrat -50 de grade! E temperatura medie in luna decembrie, iar minimul istoric e de -71.2. FOTO

Oamenii au o capacitate incredibila de a se adapta conditiilor climatice, insa, chiar si asa, nu multi ar rezista unei ierni petrecute in Oymyakon, cel mai friguros oras al planetei.

Oymyakon, un orasel din regiunea Yukutsk, Siberia, este cel mai friguros oras din lume. Acolo, temperatura medie este de -50 de grade Celsius, iar recordul negativ dateaza din 1924, cand s-au inregistrat -71.2 grade Celsius.

Astazi, 1 decembrie 2018, la Oymyakon sunt -49 de grade Celsius. Atmosfera este una linistita, dupa mai multe zile in care a nins.

Fotograful Amos Chapple a vizitat in trecut Oymyakon, precum si capitala provinciei Yukutsk pentru un fotoreportaj.

Acesta a ilustrat viata in cel mai friguros oras din lume.

Orasul Yukutsk, precum si imprejurimile isi bazeaza economia pe o industrie miniera de lux: cea a diamantelor.

De asemenea, pentru ca solul este inghetat si plantele nu cresc, astfel ca singura cale de a procura alimente este importul din alte regiuni.

PS. Daca va intrebati cum rezista localnicii temperaturilor extreme, raspunsul este "Russki chai". Aceasta este denumirea lor pentru vodka :)

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Guvernul Orban 2, ultima zi de audieri. Primul pe listă: ministrul propus al Agriculturii
BRAT