Inregistrare incredibila facuta in ocean! Balena care VORBESTE EXACT ca un om: "Si-a modificat vocea. Este incredibil" VIDEO

Virale
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Ianuarie 2013, 19:15
Data actualizarii: Vineri 18 Ianuarie 2013, 19:25

Cercetatorii au descoperit in urma unui studiu recent ca balenele mimeaza suntele din discursul oamenilor.

O balena alba numita NOC a reusit cel mai bine sa le arate oamenilor ca poate vorbi. Balena este vestita pentru ca a invatat sa mimeze sunetele scoase de copii. Studiu care a avut loc in San Diego a studiat comportamentul delfinilor si al balenelor, care ar putea executa misiuni de dezamorsare a bombelor subacvatice. NOC a fost capturata in 1977, in Canada si a fost adusa inapoi in California pentru a lucra cu cercetatorii si cu scafandrii.


7 ani mai tarziu, NOC a inceput sa scoata niste sunete ciudate. Ceva asemanator cu discutia dintre doi oameni. A fost un moment senzationale”, noteaza Jurnalul de Biologie.
Un scafandru si colegii lui au ramas masca in momentul in care acesta, aflat fix deasupra balenei a intrebat: “Cine mi-a spus sa plec?”. Balena a raspuns imediat: “Pleaca, pleaca, pleaca!”

Au inregistrat apoi sunetele si le-au gasit total diferite fata de cele scoase de alte balene. Sunetele sunt identice cu cele emise de om, iar momentul in care poate repeta este de trei secunde si pronunta cuvantul la un intervat de 0.5 secunde. Emite suntele pe o frecventa de 200-300 Hz, similar cu cel al oamenilor.

“Trebuie sa isi modifice sistemul vocal pentru a vorbi ca un om”, spune Sam Ridway, unul dintre cei care a participat la experiment.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!