Ca pe vremea lui Escobar! Tara din Europa care isi formeaza o brigada speciala anti traficanti

Ca pe vremea lui Escobar! Tara din Europa care isi formeaza o brigada speciala anti traficanti

Clanurile interlope primesc o lovitura.

Razboiul contra traficului de droguri continua, dupa ce o noua tara face miscari importante pentru a opri importul de stupefiante in Europa. Gibraltar, una dintre cele mai mici tari din lume, isi formeaza o forta speciala contra traficantilor.

Micuta tara din sudul Spaniei este locul prin care multi traficanti trec tone de droguri in fiecare an, acestea fiind aduse din nordul Africii. Gibraltar are granita maritima cu Maroc iar micuta tara era tintita de traficanti din cauza fortelor speciale foarte mici, acestia avand cativa agenti specializati in lupta anti drog.

Recent, ministrul de interne a cerut formarea unei divizii de 300 de agenti specializati in lupta contra stupefiantelor, o brigada speciala extrem de numeroasa, avand in vedere ca formeaza 1% din populatia tarii, estimata la 30.000 de locuitori.

Aceasta divizie ar insemna, practic, ca in Romania sa fie 170.000 de agenti ce lupta impotriva traficului de droguri.

Gibraltar va primi ajutor si din partea Spaniei, tara numarul 1 ca trafic de droguri din Europa, aceasta fiind vizata de clanuri de tranficanti din Africa dar si din America de Sud, Ibiza fiind piata principala pentru trafic de cocaina in Europa.

Miscarea seamana cu cea organizata la inceputul anilor 90 de guvernul columbian, care a format o brigada speciala ce l-a vanat si pana la urma l-a ucis pe Pablo Escobar.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Oficial: CMBSU a decis impunerea de noi restricții în Capitală. Ce nu vei mai avea voie să faci
BRAT

Modifică setările cookies