Virale

Au făcut o românescă! Bicicletele lotului de ciclism al Italiei, furate de patru români

Patru bărbași din Focșani, anchetați de DIICOT, după ce ar fi furat bicicletele lotului de ciclism al Italiei.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Octombrie 2021, 18:08
Data actualizarii: Vineri 29 Octombrie 2021, 18:41

Cele 22 de biciclete furate de români au fost descoperite pe teritoriul județului Vrancea. Fiecare dintre bicicletele furate valora aproximativ 30 de mii de euro.

Potrivit anchetatorilor, bicicletele au fost sustrase de cei patru români, sâmbătă, 23 octombrie, din fața hotelului din Lille, Franța, acolo unde era cazată  delegația echipei de ciclism a Italiei, pentru Campionatele Mondiale de Ciclism pe Pistă de la Roubaix.

Deoarece bicicletele erau ținute într-o mașină parcată în fața hotelului, hoții au furat mașina cu totul.

Surpriza neplăcut a venit pentru echipa Italiei, tocmai în momentul în care aceasta sărbătorea câștigarea titlului mondial în proba de urmărire pe echipe.

„Din cercetări a reieșit că, în prima parte a anului 2021, 4 bărbați, din județul Vrancea, ar fi constituit un grup infracțional organizat având ca scop introducerea în țară de droguri de mare risc (cocaină), pe care le-ar fi comercializat în județele Vrancea și Bacău.

De asemenea, în aceeași perioadă s-ar fi conturat o linie infracțională distinctă, ce urmărea valorificarea în țară a unor bunuri sustrase din diverse state europene.

Astfel, la data de 23 octombrie 2021, persoanele bănuite ar fi sustras 22 de biciclete, care ar fi aparținut unei echipe de ciclism ce participa la o competiție în Franța, cu o valoare de aproximativ 600.000 de euro”, se arată în comunicatul DIICOT.

Modifică setările cookies