Virale

Alianta impotriva Mafiei! Cele 3 mari familii interlope din Italia au un nou dusman

Camorra, 'Ndrangheta si Sacra Corona Unita sunt cele mai mari familii interlope din Italia.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Iulie 2018, 15:01
Data actualizarii: Joi 05 Iulie 2018, 15:21

Lupta impotriva Mafiei dureaza de aproape 100 de ani in Italia. De-a lungul timpului au avut loc mai multe adevarate razboaie intre cele doua parti, statul italian pierzand multi agenti si chiar procurori in urma asasinatelor.

Italienii primesc o mana de ajutor neasteptat, dupa ce au semnat un protocol de lupta impotriva Mafiei cu ... Malta. Micuta insula are in jur de jumatate de milion de locuitori si este situata strategic in drumul drogurilor, ce traverseaza Marea Mediterana din Africa in Sicilia.

Peter Grech si Federico Cafiero au semnat saptamana aceasta acordul dintre Malta si Italia, pentru a incerca sa stopeze cat mai mult traficul de droguri ce vin pe mare, din Africa in Italia.

Masura poate avea repercusiuni de ordinul a zeci de milioane de euro pentru cele 3 mari familii mafiote din Italia, Camorra, 'Ndrangheta si Sacra Corona Unita, toate trei fiind implicate in traficul de droguri, de la cocaina la heroina, marijuana si amfetamina.

Cele doua tari se alatura astfel Spaniei, care a inceput din ianuarie o adevarata campanie pentru a eradica grupurile mafiote importante din tara, mafia Italiana care conduce Ibiza fiind printre primele pe lista.

Modifică setările cookies