Promo

(P) Șemineul tău se află pe mâinile bune ale meșterilor adevărați

De peste 20 de ani trudiți în slujba perfecționării constante a soluțiilor de încălzire, PEFOC a devenit un etalon de profesionalism și bune practici în comercializarea și montajul produselor din gama neconvențională a universului termic.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Septembrie 2020, 14:43
Data actualizarii: Joi 24 Septembrie 2020, 14:45

Cu sediul central la Sibiu și acoperire pe întreg teritoriul țării prin parteneri afiliați, în acest articol îți vom explica pe scurt, principalele aspecte la care trebuie să fii atent în momentul în care te-ai decis să-ți amenajezi locuința cu un semineu, dar și să-i conferi autenticitate, apelând la o astfel de variantă inedită și extrem de eficientă.  

Soluția la care ne referim este reprezentată de spectaculosul șemineu. Fie că discutăm despre unul tradițional, pe gaz, electric sau despre un termosemineu pe lemne, acesta este răspunsul perfect pentru rezolvarea sursei de căldură, combinând perfect eficiența cu designul deosebit. În funcție de scopul pentru care ne gândim la construcția unui șemineu, putem opta pentru eficiență, alegând un șemineu capabil să încălzească întreaga casă sau pentru design, caz în care vorbim despre un șemineu cu rol decorativ, prevăzut să încălzească doar camera în care este amplasat.

De multe ori neglijat, un alt aspect esențial în planificarea construirii unui șemineu pe lemne este reprezentat de dotarea cu un coș de fum profesional. Dacă te întrebi de ce este atât de importantă o soluție de calitate pentru evacuare fumului, noi îți garantăm că un focar semineu cu un coș de fum improvizat, nu va funcționa la adevăratul potențial, chiar dacă acesta este unul de ultimă generație, determinând astfel, risipă de bani prin consumul crescut de lemne sau din cauza altor disfuncționalități care îți pot pune în pericol sănătatea și siguranța, atât a căminului, cât și a întregii tale familii.

Șemineul construit pentru randament trebuie gândit înainte de achiziționarea materialelor. Focarul - ce reprezintă piesa importantă pentru început - trebuie ales în funcție de suprafața de încălzit. Acesta se așează pe un suport reglat la 30 cm - 40 cm de la sol, se racordează la coșul de fum cu tuburi de oțel refractar de 2 mm grosime și se îmbracă în plăci de silicat de calciu. În acest fel se formează hota șemineului. Plăcile denumite și plăci de calsil, au o rezistență peste medie la căldură și rezistă până la temperaturi de 1000 de grade. Din hota șemineului se trag tuburi izolate pentru distribuirea căldurii în camerele pe care dorim să le încălzim. Dacă distanța este mai mare de 3 metri, atunci este utilizat un ventilator care trage aerul cald din șemineu și îl împinge pe tuburi, în capătul cărora avem grilele de aerisire pe care le putem închide când nu dorim să încălzim o cameră anume.

Abia în momentul finalizărilor deciziilor luate din punct de vedere tehnic, putem trece la următoarea etapă, aceea în care vom stabili designul de șemineu. În funcție de preferințele clientului, un șemineu poate fi placat cu marmură sau piatră, lipite cu un adeziv flexibil special, rezistent la temperaturi extreme. Tot ce înseamnă design și estetică ține de gusturile fiecăruia în parte, singura limită fiind impusă de propria imaginație sau stilul locuinței unde urmează să fie montat acesta. Nu e de mirare că la final, te vei putea bucura de atmosfera magică creată de un șemineu premium, dar la costuri corecte.

Dacă ai tânjit mereu după o variantă de încălzire clasică pentru căminul tău, îți propunem să apelezi cu încredere la serviciile companiei sibiene PEFOC care, prin meseriașii și partenerii săi impecabili pregătiți profesional, îți vor sta la dispoziție cu idei și sfaturi perfecte pentru ca locuința ta să devină cu adevărat, acel sanctuar de relaxare absolută la care ai visat dintotdeauna. Să-ți mai spunem și că, toate produsele PEFOC beneficiază de garanția calității și transport gratuit direct la tine acasă? Da. Și asta, este valabil oriunde te-ai afla în țară! 

Modifică setările cookies