VIDEO Cum a trăit Constantin Grameni prima convocare la echipa națională: "Nici nu conștientizam"

EURO 2024 constantin grameni edward iordanescu Romania UEFA EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Mai 2024, 13:36
Data actualizarii: Miercuri 29 Mai 2024, 13:50

Constantin Grameni (Farul Constanţa), convocat în premieră la națională, pentru partidele amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, înaintea participării la EURO 2024, a afirmat că îşi doreşte să debuteze cât mai curând la prima reprezentativă. 

"Să ajungi la naţională cred că e visul oricărui copil când se apucă de fotbal. E un lucru care nu mă aşteptam să vină atât de repede, dar asta mă motivează să dau totul, să muncesc mai mult. Este o confirmare a faptului că munca dă roade. Nici nu conştientizam ce s-a întâmplat atunci când am fost anunţat. Sunt fericit că s-a întâmplat aşa. Eu îmi doresc să debutez la echipa naţională cât mai repede posibil şi voi da totul", a afirmat jucătorul într-un interviu pentru pagina de YouTube a FRF.

Ce au discutat Edward Iordănescu și Constantin Grameni

Mijlocașul a mărturisit că a avut deja o primă discuţie cu selecţionerul Edward Iordănescu, cel care i-a transmis că singur şi-a câştigat locul la naţională prin jocul prestat la echipa de club.

"Am avut o discuţie cu selecţionerul deja, iar colegii sper să mă primească bine, pentru că pe majoritatea îi cunosc. Sunt mulţi care au terminat junioratul la Academia Hagi, ne cunoaştem de acolo. Nu cred că va fi niciun fel de problemă de adaptare.

Selecţionerul mi-a spus că eu singur mi-am câştigat locul la echipa naţională, că ne sprijină, că ne va ajuta cu tot ceea ce poate pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră. Acest lucru ne responsabilizează în primul rând şi ne motivează să dăm totul pe teren, să ajungem la un nivel cât mai înalt", a povestit jucătorul.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte Bulgaria şi Liechtenstein, în 4 (ora 21:30), respectiv 7 iunie (ora 21:00), ambele pe Stadionul Steaua din Capitală, în ultimele partide test înaintea participării la EURO 2024.

La turneul final, transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie), România va face parte din Grupa E, alături de Ucraina, Belgia şi Slovacia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!