True Story

BALONUL DE AUR 2018 | Drumul infernal al lui Modric: Bunicul impuscat in razboi, casa arsa, respins la fotbal! Acum e cel mai bun din LUME!

Cel mai bun jucator al planetei in 2018 are o poveste incredibila de viata.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Decembrie 2018, 23:35
Data actualizarii: Luni 03 Decembrie 2018, 23:46

Pentru croati, calificarea in finala Cupei Mondiale a fost mai mult decat un moment de bucurie. Si mai mult decat o performanta sportiva.

E vindecarea unei natiuni macinate de ani de razboi. O generatie intreaga de jucatori crescuti pe campul de lupta au plecat sa cucereasca si s-au intors acasa ca niste eroi.

  • BALONUL DE AUR 2018 | Drumul infernal al lui Modric: Bunicul impuscat in razboi, casa arsa, respins la fotbal! Acum e cel mai bun din LUME!

"Generalul" lor a fost Luka Modric. Un jucator tacut, timid chiar, care dirijeaza ca un maestru jocul Croatiei de la centrul terenului.

Inainte de banii si faima de la Real Madrid, Modric a trecut prin infern ca sa ajunga in postura de castigator al premiului Ballon d'Or.

La doar 6 ani, Luka Modric era refugiat politic dupa ce bunicul sau a fost impuscat de rebelii sarbi! E un moment care avea sa-l urmareasca peste tot.

Modric a crescut in zona de razboi, cu sunete de impuscaturi si de bombe in jurul sau.

Pana la urma a fugit din Croatia dupa ce casa in care locuia a ars complet. Fotbalul era alinarea sa. Si avea sa-l duca departe. Departe de razboi. De saracie. De disperare. Si pana in finala Cupei Mondiale cu tara sa pe care o iubeste neconditionat.

Intr-o perioada Modric locuia intr-un hotel din orasul Zadar. Razboiul era inca in toi in Croatia, insa micul Luka gasea totusi locuri ferite unde juca fotbal.

"Spargea mai multe geamuri decat au facut-o bombele. Se juca fotbal non stop in hotel si in jur", isi aminteste un angajat al hotelului Kolovare.

Nici la fotbal nu i-a fost usor. Antrenorii spuneau ca e prea slab si prea timid ca sa joace fotbal de performanta, dar pana la urma s-a dovedit ca era o perceptie gresita.

Pe 12 iulie 2018, Luka Modric isi conducea tara catre prima finala de Mondial din istoria ei. Timid, ca de obicei, Modric si-a organizat conationalii si a condus linia de mijloc exact ca un dirijor. Croatia a intors scorul cu Anglia dupa ce a fost condusa din minutul 6. Un fleac pentru niste jucatori obisnuiti sa treaca peste obstacole mult mai dificile in viata.

Finala cu Franta a fost pierduta, insa Modric a fost desemnat cel mai bun jucator al Cupei Mondiale. In septembrie 2018, Modric a reusit o noua minune: i-a detronat pe Messi si Ronaldo si a fost desemnat cel mai bun jucator al planetei la gala FIFA The Best. Dupa 10 ani, fotbalul are un nou erou!

Sa recapitulam:

– La 6 ani, bunicul sau a fost ucis in razboi.

– Familia sa a devenit refugiata de razboi dupa ce i-a luat foc casa.

– A crescut cu zgomotul bombelor in urechi.

– Antrenorii ii spuneau ca e prea slab si prea timid pentru fotbal.

– Azi e finalist de Cupa Mondiala. Si castigator al FIFA Best si Ballon d'Or. Plus castigator de Champions League cu Real Madrid. De 4 ori!

Luka Modric. Atat!

Modifică setările cookies