„Verdictul va veni în curând!” Presa din străinătate oferă noi detalii despre dosarul Simonei Halep

Simona Halep Tenis WTA Tenis Simona Halep
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Februarie 2024, 11:31
Data actualizarii: Marti 27 Februarie 2024, 14:43

Simona Halep (32 de ani) a mers la TAS pentru a-și demonstra nevinovăția după ce a fost suspendată patru ani de ITIA pentru dopaj.

Presa din străinătate privește cu atenție spre dosarul aflat pe masa judecătorilor de la TAS și scrie că arbitrii TAS se apropie de un verdict.

„Arbitri TAS încearcă să ajungă la un verdict în curând”, au titrat cei de la Tennisuptodate.

Decizia TAS este așteptată cu nerăbdare de toată lumea tenisului, deoarece i-ar putea schimba radical cariera Simonei Halep, dar ar putea avea un impact semnificativ și asupra sportului în general.

„Cei trei arbitri intră deja în a treia săptămână de când analizează cazul în căutarea unui verdict, după toate audierile. Decizia TAS va avea un impact foarte important în privința carierei Simonei Halep și în privința sportului”, mai scrie sursa citată mai sus.

Cazul Simonei Halep pe scurt

August 2022: Simona Halep este depistată pozitiv cu roxadustat, o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping (WADA).

Septembrie 2022: ITIA o suspendă pe Simona Halep pentru o perioadă de patru ani.

Octombrie 2022: Halep depune un apel la TAS împotriva suspendării.

Februarie 2024: Halep este audiată de TAS.

Prezent: Arbitrii TAS analizează cazul și se pregătesc să anunțe un verdict.

Halep susține că e nevinovată

Simona Halep și-a susținut mereu nevinovăția și a declarat că substanța interzisă a ajuns accidental în organismul ei. Ea a intentat un proces împotriva companiei canadiene care a produs suplimentele nutritive pe care le-a consumat, solicitând despăgubiri de peste 10 milioane de dolari.

„Simo” a declarat că afirmațiile false ale companiei Quantum cu privire la legalitatea suplimentului i-au afectat reputația și au avut consecințe asupra carierei sale în tenis. Procesul intentat de Halep are loc la un tribunal din Manhattan, New York.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!