GALERIE FOTO „Marilor campioni le curge altfel de sânge prin vene” Declarația făcută de un tenismen român despre Simona Halep

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2024, 13:45
Data actualizarii: Luni 22 Aprilie 2024, 13:55

Filip Jianu a vorbit despre ce îl împiedică să ajungă în top 100 ATP și despre modul în care vede revenirea Simonei Halep în tenis.

Tenismenul român cel mai bine așezat în ierarhia mondială, Filip Jianu ocupă locul 281 ATP. La vârsta de 22 de ani, jucătorul din țara noastră afirmă că lipsa banilor reprezintă principalul impediment către urcarea în prima sută mondială.

Întrebat ce anume îl împiedică să facă saltul în top 100 ATP, Filip Jianu a replicat: „Banii! Când ajungi pe la pozițiile 200-250, încep să crească nevoile financiare. Și, din păcate, multor tineri le lipsește această susținere în momente-cheie.

Filip Jianu vede lipsa banilor ca principal factor care îl împiedică să facă saltul spre top 100 ATP

Ai nevoie de antrenor, preparatori fizici, nutriționist. Mulți juniori români s-au pierdut repede pe drum tocmai din cauze de ordin material. Nu există un sistem bine pus la punct care să ofere condiții spre a ajuta la urcarea în clasament,” a spus Jianu pentru Sport pe surse.

Contextualizând, Filip Jianu a povestit cum Federația Română de Tenis nu îi asigură vreun specialist cu care să colaboreze în ceea ce privește nutriția. 

„Nu am niciun nutriționist în staff. Nici FRT nu colaborează cu anumiți specialiști în domeniu, care să ne îndrume. E nevoie de cineva care se pricepe la tenis. Nu vreau să experimentez și să-mi asum riscuri aiurea. Dar caut să mănânc sănătos, să nu apară probleme de altă natură.

Jianu, convins că Halep va reveni la vârf

Nu ne comparăm cu alții, din păcate. Noi, în România, facem totul pe barba noastră! Iar pe life coaching mai discut cu foștii antrenori, inclusiv cu Andrei Pavel, care e gata să-mi ofere oricând sfaturi, idei. Un om incredibil!”, a adăugat Jianu.

Cât despre Simona Halep, Filip Jianu este convins că va reveni în lupta pentru marile trofee puse în joc în WTA. 

„E o mare campioană. Sunt fericit pentru ea! Și am convingerea că va putea să revină la vârf. Asta pentru că marilor campioni le curge altfel de sânge prin vene,” a declarat Filip Jianu pentru sursa menționată. 


Simona Halep, wildcard la Jocurile Olimpice? Cum a comentat Horia Tecău această posibilitate

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!