„Djokovic e o instituție!” Concluziile lui Goran Ivanisevic la finalul celor șase ani petrecuți alături de 'Nole'

Novak Djokovic Goran Ivanisevic Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2024, 09:36
Data actualizarii: Luni 08 Aprilie 2024, 09:40

Novak Djokovic are 24 de titluri de mare șlem, la 37 de ani fără o lună. 

Goran Ivanisevic s-a declarat mulțumit de tot ce a reușit alături de Novak Djokovic în cei șase ani de parteneriat. 

Fostul campion al turneului de la Wimbledon a dezvăluit că între el și „Nole” s-a format un raport de „saturare și oboseală”, la capătul anilor în care Djokovic a strâns 12 titluri de mare șlem. 

Goran Ivanisevic: „M-am săturat și eu de el, s-a săturat și Novak de mine.”

Ivanisevic nu rămâne cu regrete sau cu sentimente de nemulțumire, la finalul colaborării cu Djokovic, pe care îl consideră nu doar „cel mai mare tenismen din toate timpurile”, ci și unul dintre cei mai importanți atleți din istoria sportului. 

„Este o instituție. Novak Djokovic este cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile, de fapt, unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile.

Nu există cu adevărat un motiv „real” în spatele despărțirii. Un motiv este un sentiment de saturare sau oboseală, acești cinci ani au fost cu adevărat dificili și intensi.

„Nu am simțit că pot să-l mai ajut. Chiar și așa, am realizat lucruri mari pentru noi și pentru tenis.”

Oamenii uită perioada pandemiei de coronavirus, uită că la un moment dat Novak a fost etichetat ca fiind cel mai mare răufăcător de pe planetă din cauza statutului său de sportiv nevaccinat anti-COVID. 

Practic, m-am săturat și eu de el, s-a săturat și el de mine; oricum, nu am simțit că mai pot să-l ajut. Chiar și așa, când punem totul laolaltă, am realizat lucruri mari pentru noi și pentru tenis,” a declarat Goran Ivanisevic, într-un interviu acordat Tennis Majors

Novak Djokovic are 24 de titluri de mare șlem în palmares, dintre care trei, apropiate în 2023, an în care a atins cel puțin faza finalei, în fiecare dintre cele patru turnee majore. 


De ce este Djokovic mai bun decât Federer și Nadal: explicația oferită de Victor Hănescu

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!