VIDEO Simona Halep, victorie în primul meci jucat pe iarbă, după 3 ani: numele adversarei pe care o va înfrunta în optimile turneului de la Birmingham

Simona Halep Lesia Tsurenko live Gabriela Ruse WTA Birmingham Simona Halep WTA Birmingham Tenis WTA Romania Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 13 Iunie 2022, 17:50
Data actualizarii: Luni 13 Iunie 2022, 18:40

Simona Halep a debutat cu victorie pe iarba de la Birmingham, în primul meci jucat pe această suprafață, după 3 ani.

Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-1, 6-4 în primul tur la Birmingham 

În faza optimilor de finală ale competiției WTA 250 de la Birmingham, Simona Halep va primi replica britanicei Harriet Dart, care a învins-o pe Camila Osorio. 

  • Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-2, 6-0. Lecție de tenis: calificare spectaculoasă în turul 3 la Australian Open

Va fi a doua întâlnire directă între Halep și Dart, cu toate că Simona Halep a declarat că nu a mai întâlnit-o niciodată pe sportiva din Marea Britanie. „Nu știu la ce să mă aștept, pentru că nu am mai jucat niciodată contra ei,” a spus Simona Halep despre Harriet Dart, pe care a învins-o în turul 2 la Australian Open 2020. 

Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-1, 6-4. GAME, SET & MECI, SIMONA HALEP! 

Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-1, 5-4. Mai sprintenă, Simona Halep face break-ul la 15 și va servi pentru câștigarea partidei. 

Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-1, 4-4. Serviciul o ține pe Simona Halep cu șanse reale în finalul setului 2. 

Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-1, 3-4. Tsurenko rezistă bine, după pauza medicală luată, și câștigă game-ul la treizeci. 

Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-1, 3-3. Simona Halep ajunge la 8 puncte câștigate la rând, reușind să anuleze definitiv începutul bun de set al ucrainencei. În aceste momente, ucraineanca a părăsit terenul, acuzând o stare de rău.

Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-1, 2-3. Seria break-urilor continuă, în timp ce intensitatea începutului de set începe să scadă, ușor. De văzut cum va putea Simona Halep să gestioneze următorul game, pe propria servă, prin care poate anula startul bun de set al oponentei. 

Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-1, 1-3. Tsurenko luptă până la ultima minge pentru a-și recupera avantajul break-ului, la capătul celui mai lung game al partidei.  

Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-1, 1-2. La un pas de a ajunge să fie condusă cu 3-0, Simona Halep se mobilizează și revine puternic în game, recuperând deficitul break-ului. 

Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-1, 0-2. Primul break cedat de Simona Halep apare în startul manșei secunde.

Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-1, 0-1. Hold solid, la 15, pentru Tsurenko, în debutul setului doi. 


Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-1. GAME & PRIM SET, SIMONA HALEP! După doar 31 de minute, Halep încheie primul set, jucat cu încredere și câștigat grație unei apărări aproape mereu impenetrabile. 

Simona Halep - Lesia Tsurenko 5-1. Cu cât punctele se lungesc, cu atât Simona Halep se simte mai confortabil pe teren, iar acest lucru este demonstrat de un nou break procurat de româncă, la capătul unui game jucat solid de ucraineancă pe propria servă, dar în van.  

Simona Halep - Lesia Tsurenko 4-1. Serviciul funcționează în acest prim set pentru Simona Halep, care pare hotărâtă să îl încheie fără a ceda vreun break. 

Simona Halep - Lesia Tsurenko 3-1. Sportiva din Ucraina trece pe tabelă, în al patrulea game-al meciului, după un game la treizeci, al cărui moment de vârf a fost adus de un passing shot de rever extraordinar, reușit de Simona Halep.

Simona Halep - Lesia Tsurenko 3-0. Partida începe, ca scor, perfect pentru Simona Halep, care prinde constanță în lovituri, dar rămâne cu nevoia unui plus de agresivitate care să scurteze punctele în favoarea sa. 

Simona Halep - Lesia Tsurenko 2-0. Break reușit de Simona Halep, care a deschis eficient unghiurile cu reverul. 

Simona Halep - Lesia Tsurenko 1-0. Game câștigat cu dificultăți de româncă, pe propria servă, după trei mingi de break procurate inițial de ucraineancă. Start disputat de meci. 


Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) și Gabriela Ruse (24 de ani, 55 WTA) deschid drumul României în turneul Rothesay Classic, de calibru 250 de la Birmingham. 

După 18 zile de la înfrângerea suferită în turul secund al turneului de la Roland Garros, Simona Halep revine pe terenul de tenis cu doar câteva ore de antrenament efectuate pe iarbă. Adversara sa va fi ucraineanca Lesia Tsurenko (33 de ani, 116 WTA), condusă de Halep cu un confortabil 5-0, în ce privește meciurile directe. 

Simona Halep și Gabriela Ruse, favorite în primul tur al competiției WTA 250 de la Birmingham

Două dintre succesele Simonei Halep împotriva Lesiei Tsurenko au venit pe iarbă, dar cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit de aproximativ patru ani (ultima oară, la Cincinnati, în 2018). 

Pe terenul secund, Gabriela Ruse va primi replica chinezoaicei Qiang Wang (30 de ani, 146 WTA), într-o primă confruntare directă între cele două jucătoare. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!