Simona Halep, două "impulsuri" pentru Miami Open 2024. Ce s-a întâmplat în bătăliile cu vedete din WTA

Simona Halep Halep turneu Miami Open WTA Tenis Simona Halep
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 13 Martie 2024, 21:57
Data actualizarii: Miercuri 13 Martie 2024, 22:51

Constănțeanca va juca în primul ei turneu după revenire la Mastersul din Florida, care începe pe 17 martie. 

Pentru Simona Halep așteptarea s-a încheiat. Calvarul care s-a abătut asupra ei e de domeniul trecutului și, imediat după aflarea verdictului de la TAS, fostul lider mondial a fost invitată de organizatorii de la Miami Open. 

Fără antrenor încă, Halep (32 de ani) va juca pentru a-și testa nivelul la care se află și, de ce nu, pentru a avasa cât mai mult în turneul la care se află multe jucătoare de top din prezent. 

  • Simona Halep

Simona Halep, două "impulsuri" pentru Miami Open 2024

Două 'impulsuri' motivatoare pentru constănțeancă vin din trecutul său la competiția din Miami, pe suprafață rapidă. Halep (24 de titluri în palmares) nu a câștigat vreodată turneul, dar a jucat de două ori în semifinale. 

Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la Miami Open este atingerea semifinalelor în două rânduri, 2015 şi 2019. În 2015 a fost învinsă în penultimul act de americanca Serena Williams, cu 6-2, 4-6, 7-5, iar în 2019 de Karolina Pliskova, cu 7-5, 6-1. Ultima sa participare la turneul din Florida datează din 2021, când pierdea în turul al treilea. Contra Serenei Williams, Halep a jucat 12 partide. Două victorii a repurtat constănțeanca în fața americancei care s-a retras din tenis. 

Halep nu a mai jucat un meci oficial din 29 august 2022, când era învinsă de ucraineanca Daria Snigur cu 6-2, 0-6, 6-4, în primul tur la US Open, ulterior fiind depistată pozitiv la un control antidoping efectuat la turneul newyorkez.

  • 40 milioane de dolari a câștigat din tenis Simona Halep 
  • Două titluri de Grand Slam a cucerit Simona în carieră 
  • 32 de ani are jucătoarea din Constanța 
  • 1,68 m e înălțimea sportivei care revine la Miami 

În carieră Simona Halep a fost antrenată, printre alții, de Firicel Tomai, Adrian Marcu, Darren Cahill, Andrei Pavel, Daniel Dobre și Patrick Mouratoglou. În prezent, Halep nu are antrenor. 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus, marţea trecută, la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

''Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere.

Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător'', se arată în comunicatul TAS.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!