FOTO ȘI VIDEO S-a terminat Nadal - Zverev. Rafa Jr. a oferit imaginea zilei, în timp ce tatăl său a pierdut în primul tur la Roland Garros

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 27 Mai 2024, 19:30
Data actualizarii: Luni 27 Mai 2024, 19:56

Fiul lui Rafael Nadal a amuzat întreaga lume cu ocazia meciului pierdut de tatăl său în primul tur la Roland Garros 2024. 

Rafael Nadal a fost învins de Alexander Zverev, scor 6-3, 7-6, 6-3, în primul tur al ediției 2024 a turneului de la Roland Garros. A fost abia al patrulea meci pierdut de Nadal pe zgura pariziană. Soderling, în 2009, Djokovic - în 2015 și în 2021 - și Zverev sunt singurii tenismeni care au dispus de Nadal la Roland Garros. 

Partida s-a întins pe durata a trei ore și cinci minute, jocul derulându-se într-o arenă Philippe-Chatrier umplută până la refuz inclusiv de numeroase vedete din tenis, printre care Ion Țiriac, Novak Djokovic, Iga Swiatek sau Carlos Alcaraz.

Nadal l-a felicitat pe Zverev după ce germanul și-a luat revanșa pentru semifinala din 2022

Nadal a luptat admirabil într-un duel în care numărul 4 ATP și-a croit șansa revanșei pentru semifinala pierdută în 2022 prin abandon, în urma accidentării oribile suferite.

La finalul meciului, Zverev i-a mulțumit lui Rafael Nadal pentru onoarea de a juca acest meci deosebit în compania sa. „Nu e momentul meu, e momentul lui Rafa,” a spus Zverev, cedându-i microfonul. 

În tribune, atmosfera a fost asigurată inclusiv de Rafa Jr., care a fost pozat în ipostaze simpatice, alături de mama sa, Xisca Perello. 

Rafael Nadal, după ceea ce ar putea rămâne ultimul său meci la Roland Garros

„Vă mulțumesc! E incredibil nivelul de energie. Mi-e greu să vorbesc. Sincer, nu știu sută la sută dacă e ultima dată, dar dacă va fi să fie așa, m-am bucurat de acest turneu. 

Publicul a fost de necrezut nu doar azi, ci întreaga săptămână de dinaintea concursului. Am putut să simt dragostea oamenilor în locul pe care îl iubesc cel mai mult,” a spus Nadal, în fața spectatorilor, la capătul partidei care ar putea rămâne ultima din cariera sa, la Roland Garros. 

„Am fost competitiv. Pentru mine e dificil să spun ce se va întâmpla în viitor. E o mare probabilitate ca eu să nu mă mai întorc, dar nu pot să fiu 100%. Mă simt mai bine fizic acum, decât în urmă cu câteva luni.

Poate că în două luni voi spune că e suficient și mă voi retrage, dar momentan am câteva obiective de îndeplinit, printre care Jocurile Olimpice. Va fi o altă șansă pentru mine,” a completat Nadal, pe terenul care l-a făcut cel mai mare tenismen de zgură din istorie. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!