GALERIE FOTO S-a aflat povestea din spatele celui mai rușinos moment din cariera lui Novak Djokovic, petrecut la US Open

Novak Djokovic Novak Djokovic descalificat US Open Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 01 Iulie 2024, 12:30
Data actualizarii: Luni 01 Iulie 2024, 12:39

Novak Djokovic a fost descalificat în optimile US Open 2020, după ce a lovit cu mingea de tenis în gât o tușieră. 

6 septembrie 2020 este ziua în care Novak Djokovic și-a pătat imaginea ca sportiv cunoscut în întreaga lume și a fost descalificat din optimile US Open, după ce a lovit cu mingea în gât o tușieră.

Gestul nesportiv, dar neintenționat a fost pedepsit de arbitrul partidei, care l-a expulzat pe „Nole” din competiție, în mijlocul duelului cu spaniolul Pablo Carreno Busta, fost număr 10 ATP. 

Pablo Carreno Busta: „Nu credeam că Djokovic va fi descalificat!”

„Nu credeam că Djokovic va fi descalificat,” mărturisește ibericul Pablo Carreno Busta, la aproape patru ani de la evenimentul care a marcat istoria modernă a turneelor de mare șlem. 

Carreno Busta a insistat pe caracterul unilateral al deciziei luate de oficialul meciului, precizând că nu a presat în vreun fel în această direcție.

Spaniolul dezvăluie detaliat cum a văzut incidentul

„Dacă decizia ar fi fost să nu îl descalifice pe Novak, iar eu aș fi cerut să o facă, am fi ajuns în același punct - nu m-ar fi ascultat, iar arbitrul ar fi fost singurul care lua decizia,” a punctat Carreno Busta pentru Sport Klub Serbia

„A fost o situație complicată. Mult mai dificilă pentru Novak, desigur, dar nici pentru mine nu a fost ușor... An pandemic, cu toții am făcut un efort imens doar pentru a fi acolo, pentru a respecta toate regulile anti-Covid... Meciul a fost frumos, l-am savurat, am luptat, eram încă în primul set... este clar că acesta nu este cel mai bun mod de a încheia un meci, și nici cel mai bun mod de a-l învinge pe Novak Djokovic, a fost mai bine la Tokyo, o luptă adevărată.

A fost o acțiune complet neintenționată din partea lui, nu ar face-o din nou... A fost atât de ghinionist încât a lovit arbitrul de linie direct în gât, într-un loc incomod... Dacă ar fi lovit-o în picior sau braț, probabil nu s-ar fi întâmplat nimic.

Totul s-a întâmplat așa - ghinion, acțiunea lui necugetată... Situație ciudată, meci ciudat, dar după aceea am ajuns în semifinalele US Open pentru a doua oară - atunci l-am învins pe Shapovalov în cinci seturi, am pierdut în fața lui Zverev în cinci seturi în semifinale, și asta după ce am condus cu 2-0 la seturi,” a povestit ibericul. 

În același interviu, Pablo Carreno Busta a mărturisit că victoria de căpătâi a carierei sale rămâne succesul din finala mică a turneului olimpic de la Tokyo. Atunci, Busta l-a învins pe Djokovic pentru a câștiga medalia de bronz. 


Ioan Andone a dezvăluit detalii neștiute despre vecinul său la Marbella, Novak Djokovic

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!