FOTO Reacția istorică a campioanei Roland Garros, Iga Swiatek, după al patrulea titlu la Paris. Francezii nu au fost impresionați

Iga Swiatek Jasmine Paolini Roland Garros 2024 Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 08 Iunie 2024, 17:50
Data actualizarii: Sambata 08 Iunie 2024, 17:54

Iga Swiatek are în palmares cinci titluri de mare șlem, la doar 23 de ani. 

Iga Swiatek (23 de ani) rămâne număr unu mondial și după încheierea turneului de la Roland Garros 2024, ediție pe care a câștigat-o fără mari emoții, exceptând partida dramatică cu japoneza Naomi Osaka, din turul secund.

Jasmine Paolini a fost învinsă cu 6-2, 6-1 de sportiva din Polonia, în finală, iar Swiatek nu a stat pe gânduri, izbucnind imediat într-o bucurie atipică.

Face parte din „generația smartphone”. Iga Swiatek și-a făcut poză imediat ce a câștigat Roland Garros

După ce a urcat în lojă și și-a îmbrățișat membrii staff-ului, Iga Swiatek s-a așezat pe banca de odihnă, unde a făcut o poză mâinii sale care arăta patru degete care aduc aminte de performanța sa, de a fi câștigat patru titluri la Paris. 

În doar cinci ani, Swiatek a devenit o legendă a turneului de la Roland Garros, oglindind parcursul avut de Rafael Nadal între anii 2005 - 2009. 

Poloneza Iga Swiatek ajunge la 11,695 de puncte în clasamentul WTA

La ceremonia de premiere însă Iga Swiatek nu a fost tocmai stelară, mai ales când a venit vorba de a vorbi în limba franceză. „Merci beaucoup, je t'aime,” a spus poloneza, folosind singularul în locul formei de plural, greșeală care i-a adus o reacție modestă din partea publicului parizian, neimpresionat de încercarea lingvistică a polonezei.

3707 puncte WTA va avea avans Iga Swiatek în fruntea ierarhiei WTA, începând de luni, 10 iunie, un ecart liniștitor față de Cori Gauff, sportiva americană urmând să urce în premieră pe locul 2 mondial. 


Simona Halep, interviu pentru Știrile PRO TV: „Vreau ca tenisul să rămână o prioritate”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!