FOTO ȘI VIDEO Rafael Nadal va reprezenta Europa la Laver Cup! 

rafael nadal ATP Europa Laver Cup Tenis Rafael Nadal
Ionuț Stoica
Data publicarii: Marti 23 Aprilie 2024, 11:00
Data actualizarii: Marti 23 Aprilie 2024, 11:06

Rafael Nadal, una dintre cele mai mari figuri din tenisul mondial, va participa la Cupa Laver. 

Tenismenul spaniol va face parte din echipa europeană în cea de-a șaptea ediție a acestei competiții, care va avea loc la Uber Arena din Berlin, în perioada 20-22 septembrie.

"Sunt foarte fericit să joc la Cupa Laver în Berlin pentru echipa Europei. Am amintiri cu adevărat speciale legate de experiențele mele la Cupa Laver, inclusiv toate emoțiile trăite la Londra acum doi ani, jucând alături de Roger Federer pentru ultima dată", a declarat Nadal.

  • Rafael Nadal

Cum arată echipa Europei

Jucătorul spaniol se va alătura echipei din care fac parte Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev și Alexander Zverev, sperând să aducă din nou cupa pentru Europa, după ce în ultimele două ediții au eșuat. 

"La acest moment al carierei mele, aștept cu nerăbdare să profit de fiecare oportunitate care mi se ivește. Să joc în echipă este întotdeauna o experiență incredibilă și m-am bucurat întotdeauna de asta, competiția este diferită și captivantă. Abia aștept să merg la Berlin și să ajut echipa Europei să recâștige Cupa Laver", a adăugat Nadal, câștigătorul a 22 titluri Grand Slam.

Aceasta va fi a patra participare a lui Nadal în această competiție, după ce a jucat deja la Praga în 2017, la Geneva în 2019 și la Londra în 2022, când a avut loc retragerea lui Roger Federer. 

O legendă a tenisului îl laudă pe Nadal

"Rafa este o legendă absolută în sportul nostru, un adevărat campion în toate sensurile cuvântului. 

Este ultimul meu an în calitate de căpitan. Unul dintre obiectivele mele a fost ca el să fie în echipa europeană. Sunt încântat că a acceptat invitația mea și că va fi cu noi la Berlin", a spus Björn Borg, căpitanul Europei.

După participarea la Cupa Laver, Rafa Nadal ar urma să participe și la Six Kings Slam în Riyadh, Arabia Saudită, la mijlocul lunii octombrie. 

Evenimentul, anunțat la începutul lunii februarie, va reuni, printre alții, pe Rafa Nadal, Carlos Alcaraz, Novak Djokovic, Jannik Sinner, Daniil Medvedev și Holger Rune.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!