Pelé, omagiat de lumea tenisului: legătura dintre regretatul fotbalist legendar și Roger Federer

Pele Pele Brazilia Roger Federer Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 14:20
Data actualizarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 14:27
Marele fotbalist brazilian, Pelé a încetat din viață la 82 de ani.

Numit inclusiv de Carlo Ancelotti rege al „Sportului Rege”, Pelé a fost omagiat inclusiv în lumea tenisului, după decesul înregistrat în data de 29 decembrie 2022. 

Pelé iubea să joace tenis: în 2012, a primit vizita lui Roger Federer

Ziua tristă care a marcat istoria fotbalului a fost marcată de contul oficial al turneului de la Roland Garros, care a titrat: „Regele Pelé. Pentru totdeauna,” în descrierea unei fotografii care l-a surprins pe fostul atacant al Braziliei ridicând simbolic trofeul întrecerii de mare șlem de la Paris. Imaginea datează din 1998, când Carlos Moya l-a învins pe Alex Corretja în finala competiției de Grand Slam din Hexagon.

  • Pele

În plus, braziliencele implicate în United Cup l-au omagiat pe Edson Arantes do Nascimento. Jucătoarea Luisa Stefani a declarat următoarele: „Am jucat azi pentru a-l onora. El a jucat cu inima, a arătat iubire pentru toți. Asta va face și echipa Brazilia, nu doar azi, ci și în restul turneului și al anului,” a punctat Stefani (47 WTA). 

Reacția lui Rafael Nadal la moartea lui Pelé 

„Astăzi, un nou mare sportiv pleacă dintre noi. E o zi tristă pentru fotbal, pentru sport. Moștenirea lui va rămâne pentru eternitate. Nu l-am văzut jucând, nu am fost atât de norocos, dar întotdeauna mi s-a spus că a fost regele fotbalului,” a scris Rafael Nadal, omagiindu-l pe fostul atacant care a schimbat istoria fotbalului. 

Bianca Andreescu a redistribuit pe Twitter o postare care îl afișează pe Pelé cu cele trei trofee de Cupa Mondială câștigate, legendarul fotbalist rămânând singurul care a reușit această performanță grandioasă. 

„Ador să joc tenis, iar astăzi, unul dintre cei mai măreți din acest sport s-a oprit să mă salute,” scria Pelé, în 2012, în descrierea unei fotografii în care se regăsea alături de Roger Federer, legendarul tenismen elvețian retras din activitate în 2022. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!