FOTO ȘI VIDEO La doar 19 ani, Anca Todoni este în finala de la Bari! Câți bani a câștigat românca

Anca Todoni Bianca Elena Bărbulescu Ion Tiriac Nadia Podoroska Patricia Tig Tenis
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 09 Iunie 2024, 18:09
Data actualizarii: Duminica 09 Iunie 2024, 18:47

Anca Todoni a reușit să se califice în prima finală WTA 125 din carieră.

În semifinalele de la Bari, Anca Todoni a reușit să o elimine pe favorita principală, argentinianca Nadia Podoroska, jucătoare clasată pe locul 59 WTA, cu 120 de poziții mai sus decât jucătoarea româncă, ce este clasată pe 179.

Nadia Podoroska - Anca Todoni 6-2, 4-6, 5-7

Anca Todoni (19 ani) a reușit un "come-back" de senzație, după ce a cedat primul set împotriva adversarei din Argentina. Românca urma să reușească să fixeze tabela la scorul de 6-2, 4-6, 5-7, după două ore și 29 de minute de joc.

Nadia Podoroska a dominat primul set, în care a condus cu 3-0 și l-a încheiat scurt după patru servicii pierdute de româncă și doar 40 minute trecute pe ceas.

Jucătoarea din Argentina a condus și în actul secund, cu 3-1, dar Todoni a întors scorul şi a făcut 4-3. Românca a încheiat setul cu un break. Jucătoarea sud-americană a condus cu 2-0 în decisiv dar Todoni și-a menținut forma și a câştigat patru game-uri la rând. Podoroska a servit pentru meci la 5-4, dar românca a obținut victoria după două break-uri și un serviciu bine executat. 

Câți bani și-a trecut în cont românca și cu cine va juca finala

În urma victoriei din semifinale, Anca Todoni şi-a asigurat în contul bancar un cec în valoare de 7.390 de euro, alături de 81 de puncte în clasamentul WTA.

În finală, Todoni o va înfrunta pe câştigătoarea dintre slovena Tamara Zidansek şi maghiara Panna Udvardy.

Patricia Țig a câştigat turneul ITF de la Focşani

Patricia Maria Țig, favorita numărul unu, a câştigat turneul ITF de la Focşani, dotat cu Trofeul ''Ion Țiriac'' şi cu premii totale de 15.000 de dolari.

Patricia Țig - Bianca Elena Bărbulescu s-a termiant cu scorul de 6-4, 6-4. Țig a obținut victoria după o oră şi 44 de minute de joc, în ciuda celor șase duble greșeli comise. Bianca Elena Bărbulescu a încheiat meciul cu nouă duble greşeli și a pierdut prima finală ITF din carieră.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!