La insistențele tatălui său, Andre Agassi a jucat tenis în copilărie cu Ilie Năstase: „Îmi venea să-i trag un pumn în nasul lui mare, de român prost”

Andre Agassi Ilie Nastase Michael Agassi Tenis ATP Tenis La insistențele tatălui său, Andre Agassi a jucat tenis în copilărie cu Ilie Năstase: „Îmi venea să-i trag un pumn în nasul lui mare, de român prost.”
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 30 Septembrie 2021, 14:14
Data actualizarii: Joi 30 Septembrie 2021, 15:06

Andre Agassi a avut privilegiul de a juca cu Ilie Năstase în copilărie, dar a ieșit de pe teren, enervat de tenismenul român. 

Tatăl fostului mare tenismen american, Andre Agassi, Michael Agassi a decedat la vârsta de 90 de ani, în Las Vegas. În autobiografia sa, Andre povestește unul dintre momentele prețioase ale tinereții sale, în care l-a avut pe Ilie Năstase însuși ca sparring partner, grație insistențelor tatălui său.

Aflat în SUA la un turneu Alan King - competiție organizată în Nevada între anii 1972-1985 -, Ilie Năstase avea să afle că nu îl poate refuza pe Michael Agassi, atunci când tatăl lui Andre i-a lansat invitația de a sta să joace alături de fiul său, iar restul a devenit o istorie de povestit nepoților. 

Andre Agassi: „Să te ia naiba, Năstase!”


Despre relația colorată a familiei Agassi cu primul număr 1 ATP din Era Open, Andre Agassi scrie cu amănunte în autobiografia sa. Descriind o partidă de antrenament dintre el însuși și Ilie „Nasty” Năstase, Andre scrie următoarele:

„Năstase vrea să-i spună că nu joacă, dar tatăl meu se preface că nu aude. Campion la Wimbledon și Roland Garros, număr 1 mondial, Năstase ar putea fi în multe alte locuri la ora asta, dar descoperă că e imposibil să îl refuze pe tatăl meu. Omul e de neoprit. 

Începem să jucăm, iar Wendi ne urmărește de lângă fileu. Năstase e vizibil plictisit, până o zărește pe Wendi. „Hei, asta e prietena ta? E frumoasa asta iubita ta, Snoopy?”, mă întreabă Năstase. Mă opresc, mă uit la el. Îmi vine să îi trag un pumn în nasul său mare, de român prost, chiar dacă e cu jumătate de metru și 50 de kilograme peste mine. 

E deja destul de rău că îmi spune Snoopy, dar îndrăznește și să o catalogheze într-o manieră atât de lipsită de respect. S-au adunat, între timp, niște oameni, vreo două sute. Năstase începe să joace spre placul publicului, îmi spune Snoopy din nou și din nou, iritându-mă și provocându-mă în legătură cu Wendi.

Și eu care credeam că tatăl meu nu se oprește. 

Am avut măcar curajul să-i spun: domnule Năstase, mă faceți de râs, vă rog să vă opriți. Tot ce pot să fac e să continui să lovesc mai tare. Și mai tare. Apoi, Năstase face încă o glumă despre Wendi. Atât ți-a fost, nu mai suport. Arunc racheta și ies de pe teren. Să te ia naiba, Năstase!” scrie Andre Agassi în autobiografia sa, intitulată „Open”, amintindu-și de una dintre întâlnirile pe care le-a avut cu Ilie Năstase. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!