Tenis

"Eu aș fi înghețat clasamentul". Opinia specialistului: de ce a pierdut Simona Halep meciul cu Danielle Collins  

Simona Halep a fost eliminată, joi, în turul secund al turneului WTA de la Montreal (Canada), dotat cu premii în valoare totală de 1.835.490 de dolari, fiind învinsă în trei seturi, 2-6, 6-4, 6-4, de americanca Danielle Collins, după aproape trei ore de joc.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 August 2021, 16:39
Data actualizarii: Joi 12 August 2021, 16:56

Preşedintele interimar al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că jucătoarei române Simona Halep, eliminată de la turneul de la Montreal la primul său meci după accidentare, îi va fi foarte greu să revină în top şi că în locul ei ar fi "îngheţat" locul în clasamentul WTA şi ar fi revenit în circuitul WTA în luna ianuarie a anului viitor.

Cosac: "Simonei îi va fi foarte greu să revină"

 

"Simonei îi va fi foarte greu să revină după o pauză atât de lungă. Dacă aş fi fost în situaţia ei, eu aş fi îngheţat clasamentul, m-aş fi tratat foarte bine şi aş fi revenit în circuit în luna ianuarie, atunci când când toate jucătoarele ar fi revenit după pauza de o lună din iarnă. Pentru că în ianuarie toţi o iau oarecum de la acelaşi nivel.

Dar este opţiunea ei, vrea să joace. Aşa cum a riscat şi a încercat să joace la Wimbledon şi s-a reaccidentat. Acum îi va fi extrem de greu să reintre în focul disputelor cu jucătoare care în ultima perioadă au jucat.

Simona a început bine meciul de azi (n.r. - cu americanca Danielle Collins, din turul secund al turneului WTA de la Montreal ), dar, din păcate, lipsa meciurilor şi a pregătirii constante s-a văzut pe final şi nu a rezistat", a afirmat Cosac.

"Eu cred că la Simona există acest risc al recidivei, dar mai cred că mental are o problemă şi va avea o reţinere la piciorul acela. Până îi va trece se vor scurge câteva luni bune", a adăugat Cosac, potrivit Agerpres.

Modifică setările cookies