GALERIE FOTO E gata! Cine este prima jucătoare de tenis din România acceptată la Jocurile Olimpice de la Paris

Irina Begu Jocurile Olimpice de la Paris Simona Halep Tenis Romania Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 18 Mai 2024, 15:09
Data actualizarii: Sambata 18 Mai 2024, 15:09

România a aflat numele primei jucătoare de tenis calificate la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Chiar dacă Simona Halep nu a primit wildcard la Roland Garros, sportiva din Constanța încă speră să fie beneficiara unei astfel de invitații în turneul olimpic de tenis care va fi organizat în același complex.

Între timp, Irina Begu a devenit prima jucătoare din țara noastră care și-a asigurat accesul pe tabloul principal al competiției olimpice care va fi organizate la Paris în această vară. 

Irina Begu va reprezenta România în turneul olimpic de tenis de la Paris

Folosindu-și clasamentul protejat, în urma accidentării grave suferite în 2023, Irina Begu a primit o derogare din partea Comitetului Olimpic al Federației Internaționale de Tenis, anunță jurnalistul Daniel Radu

Așadar, în ciuda absenței Irinei Begu în echipa națională a României de tenis feminin din 2022 încoace, sportiva din București va putea juca la Olimpiadă. 

Begu da, Cîrstea nu. Halep, Bogdan și Cristian, poate

În contextul în care s-a retras de mult timp din echipa națională și a repetat în numeroase rânduri că nu își dorește să revină asupra hotărârii luate, Sorana Cîrstea nu va fi la Jocurile Olimpice de la Paris, în ciuda faptului că este „prima rachetă” a țării, în clasamentul WTA. 

Număr 32 mondial, Sorana Cîrstea își dorește să le vadă însă calificate la Paris pe Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, următoarele românce în ierarhia mondială, poziționate pe locurile 63, respectiv 68.

În 2024, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian s-au întâlnit în semifinalele singurului turneu WTA 250 organizat în țara noastră, Transylvania Open. Competiția a fost transmisă în direct și în exclusivitate de Pro Arena și VOYO. 


Primește Simona Halep wildcard doar la Wimbledon? Fostul antrenor explică modul în care sunt acordate

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!