Tenis

Bianca Andreescu, out de la US Open după un meci de trei ore și jumătate, încheiat la ora 2 noaptea: cădere în gol în clasamentul WTA

Bianca Andreescu a pierdut un meci de trei ore și jumătate în optimile US Open 2021, în favoarea Mariei Sakkari. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 07 Septembrie 2021, 09:22
Data actualizarii: Marti 07 Septembrie 2021, 09:37

Bianca Andreescu a fost învinsă de Maria Sakkari în optimile US Open 2021, scor 7-6, 6-7, 3-6, după trei ore și treizeci de minute de joc. Partida s-a încheiat la ora 02:14, fus orar newyorkez și a văzut-o pe jucătoarea canadiană cu origini românești salvând trei mingi de meci în ciuda stării precare fizice acuzate în finalul meciului. 

A fost prima înfrângere suferită de Bianca Andreescu la US Open, canadianaca înregistrând un palmares de 10 victorii până la începutul confruntării cu jucătoarea din Grecia. Andreescu a jucat ca într-un picior finalul de set 3, arătând că resimte dureri la coapsa stângă, dar a rezistat eroic pentru a le oferi spectatorilor un show de zile mari. 

Bianca Andreescu, de pe locul 7 WTA până pe 20! 

În plus, partida s-a încheiat la cea mai târzie oră din istoria turneelor feminine derulate la New York, iar Maria Sakkari a ținut să le transmită un mesaj miilor de spectatori rămași în tribune la această oră improbabilă. ”Sper să nu întârziați la lucru,” a declarat grecoaica, în uralele suporterilor. 

Întrucât nu a participat în 2020, Bianca Andreescu a abordat această ediție cu obligația de a-și apăra punctele câștigate în 2019, când își adjudeca primul turneu de mare șlem al carierei. Din acest motiv, Andreescu va înregistra o coborâre semnificativă în ierarhia WTA, e pe locul 7, până pe a 20-a poziție. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies