Are nouă vieți! Djokovic revine incredibil și „driblează” o eliminare-surpriză în optimile Roland Garros 2024

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2024, 21:45
Data actualizarii: Luni 03 Iunie 2024, 22:24

Djokovic i-a învins pe Musetti și pe Cerundolo după cinci seturi. Prin această calificare în sferturi, „Nole” a atins a 370-a victorie a carierei în turneele de mare șlem. 

Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros 2024, dar nu fără a suferi timp de peste patru ore și jumătate pe terenul Arenei Philippe-Chatrier.

Francisco Cerundolo - număr 27 ATP - l-a testat serios pe liderul ATP, care a revenit însă de la 1-2 la seturi și 2-4 la game-uri în favoarea argentinianului, în setul 4. 

Novak Djokovic a dedicat victoria publicului francez

  • 4 ore și 39 de minute a fost durata jocului dintre Djokovic și Cerundolo. 

„Nole” s-a impus în final scor 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3, anulând avantajul advesarului de la 6-1, 5-7, 3-6, 2-4 printr-o putere miraculoasă. Jenat la genunchi și în ciuda unor dureri care l-au făcut să ceară time-out medical, Novak Djokovic a rămas pe picioare și a avansat în faza ultimilor opt, unde ar putea juca în reeditarea finalei de anul trecut, cu Casper Ruud. 

În turul trei, Djokovic revenise de la 1-2 la seturi în fața italianului Lorenzo Musetti, iar maratonul continuat în faza optimilor confirmă că „Nole” e capabil de curse extraordinar de lungi pe zgura pariziană și în acest an. 

Finala Roland Garros 2023, Djokovic - Ruud poate fi sfert de finală în ediția 2024

€415,000 este suma pe care Djokovic și-a asigurat-o prin această calificare în sferturile de finală. „Victoria e a voastră, nu e a mea,” le-a transmis sârbul francezilor, în limba locală, în interviul oferit pe suprafața de joc.

„Nu știu cum am reușit să câștig astăzi. Inspirația mi-ați dat-o voi,” a completat Djokovic.


„Djokovic sau cum îl cheamă...” Ion Țiriac, moment savuros la turneul ATP întors la București 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!